Ana SayfaToplumsal CinsiyetOtelde ayrımcılık: İki trans kadın rezervasyonları olduğu halde odaya alınmadı

Otelde ayrımcılık: İki trans kadın rezervasyonları olduğu halde odaya alınmadı

HABER MERKEZİ – Ankara’daki Cinnah Hotel’e giderek rezervasyon yapmak isteyen bir trans kadına, görevliler tarafından ‘yer yok’ denildi. Ardından kadının bir arkadaşı telefonla oteli arayarak, ‘yer yok’ denilen gün için rezervasyon yaptırdı. Rezervasyon günü otele giden iki trans kadına çeşitli bahanelerle oda verilmedi.

Ankara’da trans bir kadın, rezervasyon yaptırmak üzere Cinnah Hotel’e gitti.

Resepsiyondaki görevliler, kadının istediği tarihte odanın dolu olduğunu ve gelecek günlerdeki rezervasyonları  göremediklerini söyledi.

Bunun üzerine kadın, bir arkadaşından oteli arayıp istediği odanın, istediği tarihte uygun olup olmadığını sormasını istedi.

Otel çalışanları kadına söylediklerinin aksine telefon eden arkadaşına, odanın uygun olduğunu söyledi.

Kaos GL’ye konuşan kadın bunun üzerine oteli arayıp, kimlik ismiyle odayı ayırttığını ve otele konaklamak üzere gitmeden önce de rezervasyonunu 2 defa kontrol ettirdiğini ifade etti.

Rezervasyon günü olan 10 Ağustos’ta bir trans arkadaşıyla birlikte otele giden kadın, farklı gerekçelerle odaya alınmadığını anlattı.

‘Polis çağırdık ama gelmedi’

Pembe Hayat Derneği’nin yönetim kurulu üyelerinden olan trans kadın, otel çalışanları ile yaşadığı diyaloğu da şöyle anlattı:

“Otelde üç ayrı çalışanla görüştüm üçü de farklı yalanlar söyledi. Otel çalışanlarından biri bana ayrılan odanın yeni gelen bir balayı çiftine bir diğeri de günler önceden rezervasyon yaptıran başka birine verildiğini söyledi… Ben de parasını ödeyeceğim ve bir hafta önceden rezervasyon yaptırdığım odada kalmak istediğimi belirttim ancak odayı veremeyeceklerini söylediler. Bunun üzerine polis çağıracağımı ve kendilerinden şikâyetçi olacağımı söyledim ancak başka bir otel yetkilisi gelip “polis çağırabilirsiniz” dedi.”

Polisi çağırdıklarını ancak gelmediğini belirten kadın, “Biz de kendimiz tutanak tuttuk, tutanağı savcılığa ulaştırıp Cinnah Hotel yönetiminden şikâyetçi olacağız” diye konuştu.

‘Ayrımcılık yasağını ve tüketici haklarını ihlal etti’

Pembe Hayat Derneği’nin avukatı Emrah Şahin de Cinnah Hotel’in ayrımcılık yasağını ve tüketici haklarını ihlal ettiğini söyledi.

Şahin, “Cinnah Hotel’de yaşanan vaka, personelin tavrını aşan ve yönetimden de bağımsız düşünemeyeceğimiz bir ayrımcılıktır. Otel, ayrımcılık yasağını ve tüketici haklarını ihlal etmiştir. Bu tür vakalar git gide artmakla birlikte özellikle Cinnah Hotel’de yaşanan ilk olay da değildir. Konuya ilişkin tutanaklar tutulmuş olup ilgili yerlere müracaatımız yapılacaktır” dedi.

Previous post
Dolar 6.50'nin altına indi ama: "Merkez'in adımları TL'deki düşüşü engellemez"
Next post
Demokratik Suriye Meclisi'nden ikinci ziyaret: Şam'dan özerk yönetimlere seçim teklifi