Ana SayfaGüncel“Patlama kaynaklı çukur yoktu ama LPG tankının bulunduğu bagaj kısmı paramparçaydı’

“Patlama kaynaklı çukur yoktu ama LPG tankının bulunduğu bagaj kısmı paramparçaydı’

HABER MERKEZİ – Yüksekova’da, anne ile çocuğunun ölümü ile sonuçlanan patlama yerine herkesten önce ulaşan ve bebeği kendi imkanlarıyla yaralı olarak hastaneye ulaştıran köylüler, patlamanın aracın bagajındaki LPG tankından kaynaklandığını savunuyor. Olayın tanığı olan köylüler, polislerin tutanak dahi tutmadığını da söylüyor.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde askeri üs bölgesinde bulunan astsubay eşini ziyaret eden Nurcan Karakaya ve bebeği Mustafa Bedirhan’ın yaşamını yitirdiği patlamanın üzerinden dört gün geçti.

Yetkililer patlama ve can kayıplarından PKK’yi sorumlu tutsa da PKK tarafından yapılan açıklamada ‘saldırının kendi mensupları tarafından gerçekleştirildiğinin doğrulanamadığı’ savunuldu.

Olayın nasıl yaşandığına dair yetkililer tarafından henüz ayrıntılı bir açıklama da yapılmış değil.

Basında yer alan haberlerde patlamanın önceden yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesiyle gerçekleştiği söyleniyor ancak olayın yaşandığı gün, ilk olarak olay yerine ulaşan köylüler farklı düşünüyor.

“Asker 1.5 saat sonra geldi, ambulans çağrılmadı”

Mezopotamya Haber Ajansı’nın haberine göre olay yerine gittiklerinde annenin yaşamını yitirdiğini, bebeği de kendi imkanları ile yaralı olarak Yüksekova Devlet Hastanesi’ne kaldırdıklarını belirten köylüler, askerlerin yaklaşık 1.5 saat sonra olay yerine geldiklerini söylüyor.

Bebeği hastaneye kaldıran köylüler, ifadelerine başvuran polislerin tutanak dahi tutmadıklarını da iddia ediyor.

Olay yerine ambulansın çağrıldığı haberlerinin yalan olduğunu savunan köylüler, bebeğin geç müdahale sonucu hayatını kaybetmiş olabileceğine dikkat çekiyor.

“Çukur yoktu, LPG tankının bulunduğu bagaj kısmı paramparçaydı”

Öte yandan köylüler ve hatta korucular dahil, olayın El Yapımı Patlayıcı (EYP) değil aracın bagajında bulunan LPG tankının patlaması sonucu olduğunu ve olay yerine gittiklerinde patlamadan dolayı çukur bulmadıklarını savunuyor.

Bebeği araçtan çıkaran köylüler, aracın bagaj kısmının tamamen parçalandığını söylüyor.

Patlama yaşanmadan önce Nurcan Karakaya’nın köylerine geldiğini, arabasının LPG’li olduğunu da orada öğrendiklerini söyleyen köylülerin iddiasını, basına servis edilen fotoğraf kareleri de güçlendiriyor.

Ajansların servis ettiği söz konusu fotoğraflarda patlamanın yarattığı herhangi bir çukur görünmüyordu.

‘Olayla ilgili tek bir soru sorulmadı’

Olayın hemen ardından gözaltına alınan ve sorgudan sonra serbest bırakılan 18 köylü de, ifadelerini alanların olayın nasıl yaşandığına dair tek bir soru dahi sormadıklarını söyledi.

Ne olmuştu?

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde, astsubay eşini ziyarete gittiği üs bölgesinden evine dönen Nurcan Karakaya’nın kullandığı otomobilin geçişi sırasında patlama meydana gelmiş, 25 yaşındaki Nurcan Karakaya yaşamını yitirmişti.

Karakaya’nın 11 aylık bebeği Mustafa Bedirhan Karakaya ise ağır yaralanmış ancak götürüldüğü hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

Yaşamını yitiren anne ve bebeği, Hakkari Dağ Komando Tugay Komutanlığı’nda düzenlenen törenin ardından Sivas’ta toprağa verilmişti.

Cenaze törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada yaptığı konuşmada idamı bir kez daha gündeme getirmiş, “Parlamentodan geçtiği anda benim için onaylamamak gibi bir durum yoktur” sözlerini yinelemişti.

İçişleri Bakanı Soylu da patlamaya ilişkin yaptığı konuşmada HDP ve CHP’yi hedef almıştı.

“‘Allah bu PKK’nın da ona destek verenlerin de belasını versin’ diyecekler mi?” diyen Soylu, ABD ve Batı ülkelerine de suçlamalarda bulunarak, “Artık hiçbirisi ne bizim operasyonlarımıza laf söyleyebilir, ne mahkemelerimize yargılamalarımıza laf söyleyebilir” ifadelerini kullanmıştı.

PKK ise ‘saldırının kendi mensupları tarafından gerçekleştirildiğinin doğrulanamadığını’ savunanan bir açıklama yayınlamıştı.

Previous post
Polis düğünü bastı, Kürtçe şarkı söyleyen müzisyeni gözaltına aldı
Next post
İşsizlik maaşında ‘devamsızlık’ koşulu kaldırılıyor