Ana SayfaDünyaPorto Riko’daki Maria Kasırgası’nda 64 değil üç bine yakın kişi ölmüş

Porto Riko’daki Maria Kasırgası’nda 64 değil üç bine yakın kişi ölmüş

HABER MERKEZİ – Porto Riko, 2017’de Maria Kasırgası sonucu hayatını kaybedenlerin sayısını 64’ten 2 bin 975’e yükseltti.

Porto Riko’da yetkililer, 2017 yılında Maria Kasırgası’nın Karayip Adaları’nı etkisi altına alması sonucu daha önce 64 olarak açıklanan yaşamını yitirenlerin sayısının 2 bin 975 olduğunu duyurdu.

Bu, daha önce açıklanan rakamın yaklaşık 47 katına denk düşüyor.

Maria Kasırgası son 90 yıldır Karayip Adaları’nı etkisi altına alan en güçlü kasırga olarak kayda geçerken, Porto Riko’da hükümet son bir yılda defalarca meydana gelen kasırgalarda hayatını kaybedenlerin gerçek sayısını vermemekle suçlanıyordu.

Çok sayıda kişi kasırga sonrası yaşamını yitirmişti

Hayatını kaybedenlerin sayısını açıklayan yetkili Porto Riko Valisi Ricardo Rossello oldu.

Rosello, bulguları uzun soluklu bağımsız bir soruşturmanın ardından duyurdu.

Düzenlediği basın toplantısında konuşan Vali Rosello, “Yetkililere resmi ölü sayısını 2 bin 975’e çıkarmaları için talimat veriyorum. Bu tahmini bir rakam olsa da, bilimsel dayanakları var” dedi.

ABD merkezli George Washington Üniversitesi’nin araştırmalarına dayanan güncel veriler, Porto Riko hükümeti tarafından da kabul gördü.

3 milyon 300 bin ABD vatandaşının yaşadığı Porto Riko’da kasırga nedeniyle nüfusun yüzde 8’i evlerini terk etmek zorunda kalmıştı.

Kasırga sonrası tedavi koşulları ve temiz suya erişimin yetersizliği ile tekrar eden elektik kesintileri nedeniyle çok sayıda insan hayatını kaybetmişti.

Previous post
Moody's Türkiye’deki 18 banka ve 2 finans şirketinin kredi notunu düşürdü
Next post
115 çocuğa yönelik istismarı ortaya çıkaran hastane çalışanından başhekim yardımcısı hakkında mobbing davası