Ana SayfaGüncelPutin-Merkel görüşmesinin ardından Rusya’dan ‘dörtlü zirve’ açıklaması

Putin-Merkel görüşmesinin ardından Rusya’dan ‘dörtlü zirve’ açıklaması

HABER MERKEZİ – Putin-Merkel görüşmesinden sonra bir açıklama yapan Kremlin sözcüsü, Rusya ve Almanya’nın Türkiye ve Fransa ile birlikte yeni dörtlü bir formatta işbirliği yapmak istediğini söyledi.

Almanya’da Cumartesi günü bir araya gelen Rusya lideri Vladimir Putin ve Almanya Başbakanı Angela Merkel’in görüşmesiyle ilgili Rusya’dan bir açıklama geldi.

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, Rusya ve Almanya’nın Türkiye ve Fransa ile yeni dörtlü bir formatta Suriye’nin istikrara kavuşması için çalışmak istediğini söyledi.

Planlanan bu dörtlü işbirliği formatının ilk aşamada uzmanlar düzeyinde olacağını belirten Peskov, daha sonra bir zirve buluşması gerçekleşebileceğini ifade etti.

Ancak Peskov, bu konuda kesin bir tarih belirlenmediğini kaydetti.

“Dörtlü format, Berlin’de ele alındı. Putin ve Merkel, gelecekte görüşmenin seviyesinin yükseltilmesi için bu formatın öncelikle uzmanlar ve yardımcılar düzeyinde yapılması konusunda anlaştı.”

Rusya Devlet Başkanı Vladimin Putin dün Berlin’in kuzeyindeki Meseberg Şatosu’nda Almanya Başbakanı Angela Merkel’le bir araya gelmişti.

Suriye ve Ukrayna krizlerinin ele alındığı görüşmede Putin, Avrupalılardan Suriye’nin yeniden imarına katılmalarını isteyerek “İnsani yardımlarla Suriye’nin güçlendirilmesi çok önemli” şeklinde konuşmuştu.

Öncelikle Suriye dışındaki mültecilerin ülkelerine geri dönebilecekleri bölgeler oluşturulmasının gerekli olduğunu vurgulayan Putin, savaş sırasında büyük zarar gören su tedariki ve ısınma gibi sistemlerin kurulması gerektiğini söylemişti.


Bu haberde Sputnik ve DW Türkçe’den yararlanıldı.