Ana SayfaEkolojiRize’de sel: Dere taştı, ev ve işyerlerini su bastı, belediye başkanı “Allah’ım yardım et batıyoruz” dedi

Rize’de sel: Dere taştı, ev ve işyerlerini su bastı, belediye başkanı “Allah’ım yardım et batıyoruz” dedi

HABER MERKEZİ – Rize’de etkili olan sağanak yağış sele neden oldu. Muradiye beldesindeki derenin taşıp kenti su altında bırakması üzerine belediye başkanı Musa Süreya Balcı, sosyal medya hesabından “Allah’ım yardım et batıyoruz” şeklinde paylaşımda bulundu.

Rize’de dün sabahtan bu yana etkili olan yağış sele neden oldu.

Sağanak, özellikle kentin merkeze bağlı Salarha ve Muradiye beldelerinde etkili oldu.

Merkeze bağlı Kömürcüler köyündeki derenin taşması sonucu Muradiye Beldesi ile şehir merkezi arasındaki ulaşımı sağlayan yol kapandı.

Bazı araçlar akıntıya kapılarak sürüklenirken, dere kenarında bulunan 7 katlı bina yıkılma tehlikesine karşı tahliye edildi.

Çok sayıda evin zemin ve bodrum katlarını ile bazı iş yerlerini su bastı.

Ayrıca merkeze bağlı Güzelyurt, Güneysu ilçesine bağlı Yukarıislahiye köyleri ile Kalkandere ilçesinde bazı vatandaşların heyelan ve taşkın sonucu ev ve derede mahsur kaldıkları belirtildi.

AFAD, jandarma ve ilgili kurumların ekipleri mahsur kalanları kurtarmak için çalışma başlattı.

Yaşananların ardından Muradiye Belde Belediye Başkanı Musa Süreyya Balcı, sosyal medya hesabı Facebook üzerinden dikkat çekici bir paylaşımda bulundu.

Balcı, “Allah’ım yardım et batıyoruz” ifadelerini kullandı.

Rize merkez için uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Rize merkez ve diğer ilçeler için de taşkın ve sel uyarısında bulundu.

Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Son gerçekleşen yağışlar ve RADAR’dan elde edilen görüntüler dikkate alındığında önümüzdeki saatlerde Rize Merkez, Güneysu ve Kalkandere ilçelerinde ani taşkın riski bulunmaktadır. Dere yatağında bulunan köprü ve menfez çevrelerinde meydana gelebilecek taşkınlara karşı ilgili kurum, kuruluşlar ve vatandaşlarımızın hazırlıklı ve dikkatli olması önem arz etmektedir.”

Previous post
Aynadaki siyah çocuk çığlığım – Elend Aydın
Next post
ABD'nin yaptırımına Ankara'dan yanıt, siyasi partilerden tepki