Ana SayfaGüncelSakarya’da iki günde 3 bini aşkın kişi hastaneye başvurdu

Sakarya’da iki günde 3 bini aşkın kişi hastaneye başvurdu

HABER MERKEZİ – Sakarya’da 3 bini aşkın kişi hastanenin acil servisine başvururken, bin 516 kişi bulantı, kusma, karın ağrısı ve ishal şikayeti ile tedavi gördü.

Bayram tatilinin başlamasından sonra 65 bin olan nüfusu artan Sakarya’nın Karasu ilçesinde Devlet Hastanesi Acil Polikliniği’ne Perşembe günü 2 bin 98, Cuma günü ise 1264 kişi başvurdu.

İki gün içerisinde 1516 kişi bulantı, kusma, ishal ve karın ağrısı şikayeti ile tedavi gördü.

Sağlık Müdürlüğü konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, vakaların turistik amaçlı ilçeye gelen kişiler ve mevsimlik işçilerde görüldüğünü belirterek, şunları kaydetti:

“İki gün içinde toplam 1516 vaka bulantı, kusma, karın ağrısı veya ishal şeklinde başvurmuştur. Bunların 154’ü 5 yaş altı, gerisi 5 yaş üzeri vakadır. Vakaların yapılan sorgulamalarında herhangi bir ortak su ya da besin kaynağı tespit edilememiştir. Vakalar turistik amaçlı Karasu’ya gelenler olduğu gibi fındık işçilerinde de aynı tablolar görülmüştür. SASKİ su analizleri normal çıkmıştır.”

Hastaneye başvuranların kısa süreli tedavi gördüğü belirtilen açıklamada şunlar ifade edildi:

“Karasu ilçesinin nüfusu resmi kayıtlara göre 65 bin olmasına rağmen 9 günlük tatil sırasında 10-15 kat arttığı resmi olmayan kaynaklara göre açıklanmaktadır. Dolayısıyla aşırı kullanılan site ve otel havuzları başta olmak üzere, aşırı sıcağa bağlı dehidratasyon vakaları ve saklama koşullarını kaybedebilen besinlerle oluşabilen gastroenterit vakaları hastanemize başvurmaktadır. Hastaların hepsi kısa süreli müşahedede tedavi edildikten sonra taburcu edilmiştir. Şu ana kadar yatış gerektiren ağır vaka olmamıştır.”