Ana SayfaDünya‘Sokaklar sadece erkeklerin değil’: Paris’te feministler cinsiyetçiliği protesto etmek için pisuvarları tıkadı

‘Sokaklar sadece erkeklerin değil’: Paris’te feministler cinsiyetçiliği protesto etmek için pisuvarları tıkadı

HABER MERKEZİ – Paris’te feminist aktivistler, ‘ayrımcı ve cinsiyetçi’ buldukları sokaklardaki pisuvarları protesto etmek için tıkadı. Kadınlar tarafından pisuvarlara bırakılan notlarda, kadınların dışarıda hâlâ bebek emzirmesine hoş bakılmadığı bir ortamda, belediyenin erkekleri sokak ortasında ihtiyaçlarını gidermeye teşvik ettiği belirtildi.

Fransa’nın başkenti Paris’te sokaklara kısa bir  süre önce, erkekler için doğaya uyumlu iddia edilen pisuvarlar konuldu.

Bu uygulamanın ‘ayrımcı ve cinsiyetçi’ olduğunu söyleyen feminist aktivistler, pisuvarları tampon, kadın pedi ve çimento ile tıkadı.

Protesto kapsamında pisuvarlara bırakılan notlarda, kadınların dışarıda hâlâ bebek emzirmesine hoş bakılmadığı bir ortamda, belediyenin erkekleri sokak ortasında ihtiyaçlarını gidermeye teşvik ettiği ifade edildi.

https://twitter.com/MALImaroc/status/1033060605568143360

Polisin soruşturma başlattığı eylemleri henüz üstlenen olmadı.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre eşitlik ve kadın hakları grupları ile birçok Parisli, açık hava pisuvarlarını cinsiyetçi ve ayrımcı buluyor.

‘Sokaklar sadece erkeklerin değil’

Kentin beş ayrı noktasında bulunan pisuvarların üzerine bir erkeği ‘gururla’ idrarını yaparken gösteren levhalar asılırken kadınlar için hiçbir çözüm düşünülmemesi eleştiriliyor.

Feministler, cinsel tacizlerin giderek daha fazla gündeme geldiği bir dönemde yetkililerin “sokakların sahibinin erkekler olduğu” mesajını verdiğini, kadınların da sokaklarda kendilerini rahat hissetmesi gerektiğini vurguluyor.

Femmes Solidaires adlı feminist örgütten Gwendoline Coipeault, “Sokaklar sadece erkeklerin değil. Erkekleri çiş yaparken görmek istemeyebilecek kadınların ve çocukların da sokaklarda hakkı var” diyor.

Previous post
Bugün Arap Alevilerinin 'Ğadir Hum Bayramı'
Next post
Diyarbakır'daki 'barış mitingi'ne pankart ve konuşma yasağı getirildi