Ana SayfaGüncelSoylu’dan Galatasaray’da eylem yasağını kalıcılaştırma mesajı

Soylu’dan Galatasaray’da eylem yasağını kalıcılaştırma mesajı

HABER MERKEZİ – Cumartesi Anneleri’nin 700’üncü hafta eyleminin yasaklanmasına ilişkin hükümetten ilk açıklama geldi. İçişleri Bakanı Soylu, “700. gösterilerini yapmak istediler, izin vermedik çünkü bu istismarın ve kandırmacanın son bulmasını istedik” dedi ve bu yasağın kalıcılaştırılacağı sinyalini verdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumartesi Anneleri’nin Galatasaray Meydanı’ndaki 700’üncü buluşmasına dönük saldırıyı savundu, eylem yasağını kalıcılaştırma mesajı verdi.

Ankara’da konuşan Soylu, “700. gösterilerini yapmak istediler, izin vermedik çünkü artık bu istismarın ve kandırmacanın son bulmasını istedik. Anneliğin terör örgütünce istismar edilmesine, teröre kılıf yapılmasına göz mü yumsaydık?” diye konuştu.

“Yapılmak istenen çok açıktır. Annelik kavramı üzerinden bir mağduriyet oluşturup, hem teröre bir mağduriyet maskesi giydirmeye çalışıyorlar hem de toplumu ayrıştırmaya çalışıyorlar” diyen Soylu, Galatasaray Meydanı’ndaki eyleme yönelik yasağı kalıcılaştırma mesajı da verdi:

“Galatasaray Meydanı’nın, terör örgütlerinin sözde ortak meşruiyet alanı haline getirilmesine müsaade etmeyiz. Bu millet yüz yıl önce bunların ağababalarına bu ülkeyi teslim etmemişti, bugün onların paçozlarına da teslim etmez, bunu herkes böyle bilsin.”

Ne olmuştu?

Geçen hafta sonu İstanbul Galatasaray Meydanı’nda 700’üncü haftada bir araya gelmek isteyen Cumartesi Anneleri’nin eylemine polis müdahale etmişti.

Müdahalede kayıp yakınları da dahil 47 kişi gözaltına alınmıştı.

İnsan Hakları Derneği (İHD) ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV), polis müdahalesini “utanç” olarak yorumlarken, “Utançtan kurtulmanın bir göstergesi olarak siyasal iktidar ‘Kayıplar Sözleşmesi’ni imzalamalı” çağrısı yapmıştı.

Cumartesi Anneleri, kayıp yakınları ve insan hakları savunucuları 1 Eylül Dünya Barış Günü’ne denk gelecek olan önümüzdeki eylem için de Galatasaray Meydanı’nda buluşma çağrısı yapmıştı.


‘700’üncü haftanın ruhuyla’ 701’inci haftaya çağrı

Previous post
Eli kelepçeli tedavi edilen hasta tutuklu Koçer Özdal hayatını kaybetti
Next post
"‘Kemer sıkma’ politikası Yunanistan’da ölüm oranını üç katına çıkardı"