Ana SayfaGüncelTahliye edilen hasta tutuklu hayatını kaybetti

Tahliye edilen hasta tutuklu hayatını kaybetti

HABER MERKEZİ – Cezaevinde yakalandığı hastalıklar yüzünden yatalak hale gelip, 2015 yılında tahliye edilen Selahattin Aytek, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Cezaevinde tutuklu bulunduğu süre zarfında yakalandığı Herediter Spastik Paraparezi (HSP) hastalığı nedeniyle yatalak hale gelip, ihtiyaçlarını tek başına karşılayamaz duruma gelmesi sonucu 15 Eylül 2015 tarihinde tahliye edilen hasta tutuklu Selahattin Aytek, Diyarbakır’da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Tahliye edildikten sonra Diyarbakır, Ankara ve Kocaeli’nde tedavi gören Aytek, hastalığının ilerlemiş olması nedeniyle uygulanan tedaviye olumlu yanıt veremediği için el ve ayaklarını kullanamaz hale gelmişti.

En son 6 ay önce konuşma yetisini de kaybeden Aytek, ailesinin Diyarbakır’daki evinde tedavisine devam edilirken yeniden rahatsızlanması üzerine 1 ay önce özel bir hastanenin yoğun bakım servisinde tedavi altına alınmıştı.

Aytek’in tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiği öğrenildi.

10 yıllık tutukluluk

2005 yılında “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla tutuklanarak Diyarbakır D Tip Cezaevi’ne konulan Aytek, bir yıl sonra tahliye edilmişti. 2008’de cezasının kesinleşmesi üzerine yeniden tutuklanan Aytek, 2010 yılında kaldığı Diyarbakır D Tipi Cezaevi’nden Muş E Tipi Kapalı Cezaevi’ne sevk edildi.

Burada bel ve boyun fıtığı teşhisi konulup, bir süre ilaç tedavisi uygulanan Aytek’in hastalığı zaman içerisinde tedaviye ulaşım imkanlarının kısıtlanması, sağlık görevlilerinin yaklaşımları gibi nedenlerle giderek ağırlaştı ve artık kendi ihtiyaçlarını dahi tek başına karşılayamayacak duruma geldi.

Yatalak hamlesine rağmen Aytek, ceza ertelenmesiyle yapılan başvurular sonucu ancak 2015 yılında tahliye edilebilinmişti.

Aytek’in tedavisi sürecinde en çok yakındığı şey kendisiyle yeteri kadar dayanışma içerisine girilmemesi oldu.

Previous post
Endonezya’da deprem: Yaklaşık 150 insan yaşamını yitirdi, yüzlerce yaralı var
Next post
Kurultay öncesi İYİ Parti'de üç kurucu isim istifa etti