Ana SayfaToplumsal Cinsiyet‘Telhamut Çadır Kenti’ndeki mülteci kadınlar çalışanlar tarafından cinsel ilişkiye zorlanıyor’

‘Telhamut Çadır Kenti’ndeki mülteci kadınlar çalışanlar tarafından cinsel ilişkiye zorlanıyor’

HABER MERKEZİ – Urfa’da bulunan Telhamut Çadır Kenti’ndeki mülteci kadınların kamp çalışanları tarafından zaruri ihtiyaçları karşılığında cinsel ilişkiye zorlandıkları iddia edildi.

Milyonlarca Suriyeli, 2011 yılında ülkelerinde çıkan savaş nedeniyle topraklarını bırakarak Türkiye’ye gelmek zorunda kaldı.

Öyle ki İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre 19 Temmuz 2018 itibarıyla Türkiye’de 3.5 milyondan fazla Suriyeli mülteci bulunuyor.

Bu mültecilerden bazıları halen mülteci kamplarında yaşamını idame ettirmeye çalışıyor.

İşte Telhamut Çadır Kenti de bu kamplardan biri.

‘Mülteci kadınlar cinsel ilişkiye zorlanıyor’

Mezopotamya Haber Ajansı’nın (MA) ulaştığı bilgilere göre, Urfa Ceylanpınar Kaymakamlığı’na bağlı bu çadır kentte mülteci kadınlar, süt veya mama gibi zaruri ihtiyaçlar karşılığında cinsel ilişkiye zorlanıyor.

Mülteci kadınları cinsel ilişkiye zorlayanların devlet koruması altındaki kampın çalışanları olduğu belirtiliyor.

Öte yandan kamp çalışanlarının yanı sıra Ceylanpınar Belediyesi’nde görevli M.B. ve eski belediye başkanı Mehmet Sait Atilla’nın özel koruması C.E.’nin de bunun parçası olduğu bildiriliyor.

MA’nın haberine göre ses kayıtlarında, belediyede üst düzey görevlerde bulunan M.B ve koruma C.E.’nin, Telhamur Çadır Kenti’nden mülteci bir kadın ve kızı başka erkeklerle ve kendi aralarında cinsel ilişkiye zorladığı anlaşılıyor.

Koruma C.E. ile belediye encümeni M.B.’nin mülteci kadın ve kızı ile yaptıkları konuşmanın detayları ses kayıtlarına yansıyor.

Ses kayıtlarında mülteci kadının, C.E.’ye “Sen demedin mi kızını bir gece yanımda yatır, ben gerekeni yapacağım. Demedin mi, adam makam mevki sahibi diye” şeklinde sorular yöneltirken, C.E.’nin ise “Tamam çok şey etme” diye cevapladığı belirtiliyor.

Devamında ise kadının “Tamam o zaman özürlerimizi adama ilet. Biz burada başımızın çaresine bakmak zorundayız. Farz et ki kızım öldü” sözlerini kaydettiği aktarılıyor.

Bir başka ses kaydında da yine mülteci kadının, C.E.’ye, “Bize bir numara gönderdin. Bu adam nedir, necidir? Adam iyi mi? Ben adamdan korkuyorum” diyor. C.E.’nin ise “Tanış kendisiyle, ben müsait değilim şu an. Evet, iyi biri. Korkma” diye yanıt verdiği bildiriliyor.




Önceki Haber
NASA uzay aracının Güneş'e yolculuğu ertelendi
Sonraki Haber
Mudanya'da orman yangını