Ana SayfaGüncelTemelli’den ‘özeleştiri’ açıklaması

Temelli’den ‘özeleştiri’ açıklaması

HABER MERKEZİ – Bir televizyon programındaki ifadelerinin ardından “Özeleştiri vermeyeceğiz” şeklinde haberlerin paylaşılmasına ilişkin açıklama yapan HDP Eş Genel Başkanı Temelli, Biz eleştiri ve özeleştiri sayesinde yol alan bir partiyiz. Önceliğimiz, başta Sayın Demirtaş olmak üzere rehin tutulan tüm arkadaşlarımızın özgürlüğünü sağlamaktır” dedi.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, geçtiğimiz hafta 24 Haziran seçimlerine ve partisine yönelik bir yazı kaleme almıştı.

Demirtaş, tutuklu bulunduğu Edirne Cezaevi’nden kaleme aldığı yazıda, seçimler sonrası yürürlülüğe giren başkanlık sistemine ilişkin görüşlerine yer verirken, HDP’ye de eleştiri ve önerilerde bulunmuştu.

Dün bir televizyon programında Demirtaş’ın eleştirilerine yönelik açıklamalarda bulunan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’nin ifadeleri ise “özeleştiri vermeyeceğiz” şeklinde haberlere yansımıştı.

“Halkımıza karşı özeleştiri vermemiz gerektiğinin farkındayız”

Konuya ilişkin “Eleştiri ve özeleştiri partimizin temel ilkelerindendir” başlığıyla yazılı bir açıklama yapan Temelli, “Yaptığım konuşma yanlış anlaşılmalara sebebiyet vermiştir. ‘Özeleştiri vermeyeceğiz’ şeklinde haberler paylaşılmıştır” dedi.

Temelli, açıklamasında söz konusu yayında şunları kastettiğini dile getirdi: “Bizler özeleştiriyi basın veya sosyal medya üzerinden değil, halkımıza, yoldaşlarımıza ve yetkili kurullarımıza veririz.”

“Halkımıza karşı her zaman mahcup ve özeleştiri pozisyonunda olacağız” diyen Temelli, şöyle devam etti:

“Eleştiri ve özeleştiri partimizin temel ilkelerinden biridir. Bizler özeleştiriyi, barışı getiremediğimiz için evlatları toprağa düşen annelere vereceğiz. Sayın Öcalan’a uygulanan tecridi kıramadığımız için, zindandaki yoldaşlarımızın özgürlüğünü sağlayamadığımızdan dolayı özeleştiri borcumuz vardır. Faşizmin kurumsallaşmasının önüne geçemediğimiz için tüm topluma karşı özeleştiri borcumuz bulunmaktadır. Ortak vatanımıza barışı ve özgürlüğü getiremediğimiz için halkımıza karşı özeleştiri vermemiz gerektiğinin farkındayız.”

“Biz eleştiri ve özeleştiri sayesinde yol alan bir partiyiz”

Seçimlerde eksik ve yetersiz kalınan hususlara ilişkin noktaların belirlendiğini ve ’24 Haziran Seçimlerinin Genel Durum Raporu’nun hazırlandığını belirten Temelli ayrıca, “Demirtaş’ın mektubunu değerlendirdik ve kendisiyle değerlendirmeye devam edeceğiz” dedi.

Temelli, açıklamasını şöyle sonlandırdı:

“Biz eleştiri ve özeleştiri sayesinde yol alan bir partiyiz. Önceliğimiz, başta Sayın Demirtaş olmak üzere rehin tutulan tüm arkadaşlarımızın özgürlüğünü sağlamaktır. Sadece parlamentoda değil asıl geldiğimiz yer olan sokak ve meydanlarda halkımız ile omuz omuza mücadele yürütmek asli vazifemizdir. Halkımızın yıllarca büyük emek ve bedel ile yarattığı değerlere ve özgürlük amentüsüne her daim bağlı kalacağımız çok açıktır.”