Ana SayfaGüncelTemelli’den Şenyaşar ailesine ziyaret: Üstünü örtemezler, hesap verecekler

Temelli’den Şenyaşar ailesine ziyaret: Üstünü örtemezler, hesap verecekler

HABER MERKEZİ – HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ile Barış Anneleri, vekil ve siyasetçiler Suruç’ta AKP’li vekil İbrahim Halil Yıldız’ın yakınlarının saldırısı sonucu eşini ve 2 çocuğunu kaybeden Emine Şenyaşar’ı ziyaret etti. Öldürülen Esvet Şenyaşar’ın kardeşi Osman Şenyaşar, “Yargı zalimin yanında” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Urfa milletvekilleri Ömer Öcalan, Ayşe Sürücü, Nusrettin Maçin ve Nimetullah Erdoğmuş, HDP ile DBP’li yöneticiler, Barış Anneleri ve yurttaşlarla birlikte, 14 Haziran tarihinde Urfa’nın Suruç ilçesinde Adalet ve Kalkınma Partili (AKP) İbrahim Halil Yıldız’ın yakınları tarafından eşi ve iki çocuğu öldürülen Emine Şenyaşar’ı ziyaret etti.

Temelli burada Şenyaşar’a, “Katliamı gerçekleştirenlerden hesap soracaklarının” sözünü verdi.

Yaşatılan acının kendilerinin acısı olduğunu belirten Temelli, tüm HDP’lilerin Şenyaşar ailesinin bir ferdi olduğunu söyledi.

‘Kurşunun arkasındakiler bir gün hesap verecek’

Acı ve üzüntünün uzun süre dinmeyeceğini kaydeden Temelli, ‘katliamın dünyanın gözü önünde işlendiğini’ vurgulayarak şunları söyledi:

“Ne yaparlarsa yapsınlar, bunun üstünü örtemezler. 17 ayrı silahtan çıkmış kurşunun arkasındakiler bir gün hesap verecek. Bu ülkede AKP var diye adalet yok. Bu iktidarın suç hanesine Şenyaşar ailesi de yazılmıştır. Biz bu zalimliğe karşı ailenin daima yanında olacağız. Şenyaşar ailesi yalnız değildir.”

Yıldız’ın yakınlarının hastanede öldürdüğü Esvet Şenyaşar’ın kardeşi Osman Şenyaşar ise, olayın üzerinden iki ay geçmesine rağmen adaletin tecelli etmediğini dile getirdi.

Tehdit ve baskın: ‘Yargı zalimin yanında’

Kendileri üzerinde devlet baskısı olduğunu söyleyen Şenyaşar, gece saat 03.00’te evine polis tarafından baskın yapıldığını ifade etti.

“HDP’den uzaklaşmamız için baskı yapıyorlar” diyen Şenyaşar devamla şunları kaydetti:

“İçeride olan kardeşlerden birini daha kısa sürede bırakırız sözünü veriyorlar. Tersini yaparsanız daha kötü olur diyorlar. Beni tehdit edenleri savcılığı ilettim ama hiçbir şey olmuyor. Yeğenlerim Fadıl ve Adil’i katledenler elini kolunu sallayarak geziyor. Yargı zalimin yanında, bizim yanımızda değil. Cumhurbaşkanı bunu mutlaka biliyordur. En azından tarafsız bir soruşturma yapılsın. Kim suçluysa ortaya çıksın. Bu yapılanları anlamak mümkün değildir. İnşallah yaptıkları yanlarına kar kalmaz.”


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Dersimlilerden yangına sessiz kalan 'çevrecilere' tepki, valiye çağrı
Sonraki Haber
'Sorumlulardan birine ödül': Aladağ Katliamı Davası’nın sanığı okul müdürü olarak atandı