Ana SayfaGüncelThe Runaways’in vokalisti Jett’in hayatı beyaz perdeye taşınıyor: “Bad Reputation”

The Runaways’in vokalisti Jett’in hayatı beyaz perdeye taşınıyor: “Bad Reputation”

HABER MERKEZİ – The Runaways’in vokalisti Joan Jett’in hayatına odaklanacak “Bad Reputation” belgeselinden fragman yayınlandı.

1970’ler rock sahnesinin en önemli kadın figürlerinden biri olan The Runaways‘in vokalisti Joan Jett‘in hayatına odaklanacak Bad Reputation belgeselinden fragman yayınlandı.

İsmini 1981 tarihli solo albümü Bad Reputation‘dan alan belgesel, Joan Jett‘in yanı sıra 70’li yıllar rock’n roll sahnesini ve o dönem çevrede olup bitenleri anlatacak.

Yönetmen koltuğunda Kerslake var

Daha önce yayınlanmamış röportajlar ve videolar içeren belgesel, dönemin müziğini sevenler için oldukça etkileyici gözüküyor.

Belgesel, rock’n roll ve punk’ın en etkili kadın figürlerinden olan Joan Jett’in dışında daha önce birlikte müzik yaptığı grup olan The Runaways ve Joan Jett’in diğer müzisyen arkadaşlarını da mercek altına alacak.

Belgeselin yönetmenlik koltuğunda daha önce birçok müzik videosu ve müzisyen belgeselinde imzası bulunan Kevin Kerslake oturuyor. Belgesel, 59 yaşındaki rock sanatçısı için bir övgü niteliğinde.

28 Eylül’de ABD’de vizyona girecek belgeselin fragmanında Jett, dönemin rock müziğindeki erkek hegemonyasına değinerek ayrımcılık ve cinsiyetçiliği anlatıyor ve ekliyor: “Bir şeyi yapamayacağımı söyleyin. Bilin ki onu yapıyor olacağım.”

Filmin fragmanını aşağıdaki bağlantıdan izleyebilirsiniz: