Ana SayfaDünyaTrump antifaşistleri suçladı, ‘Ara seçimleri kaybedersek şiddet başlar’ dedi

Trump antifaşistleri suçladı, ‘Ara seçimleri kaybedersek şiddet başlar’ dedi

HABER MERKEZİ – ABD Başkanı Donald Trump, 6 Kasım’da yapılacak ara seçimlerde Cumhuriyetçiler’in Kongre’de kontrolü kaybetmesi durumunda ülkede şiddet dalgasının başlayabileceğini öne sürdü ve antifaşistlerin şiddete başvurduğunu iddia etti.

New York Times gazetesi, ABD Başkanı Donald Trump’ın Pazartesi akşamı Beyaz Saray’da yemekte bir araya geldiği evanjelist liderlerle yaptığı konuşmanın ses kaydını yayınladı.

Kayıtta Trump, Hıristiyan din liderlerine, 6 Kasım’da yapılacak ara seçimlerde Cumhuriyetçiler’in Kongre’de kontrolü kaybetmesi durumunda ülkede şiddet dalgasının başlayabileceğini söylüyor.

BBC Türkçe’deki habere göre Trump, rahiplerden vaazlarında cemaatlerini oy kullanmaya ikna etmesini isteyerek, “Sahip olduğunuz her şeyi kaybetmeye sadece bir seçim uzaktasınız” diyor ve Kongre’deki Demokratlar’ı kastederek “Kongre’yi kaybedersek her şeyi derhal bitirecekler” diyor.

Antifaşistlere yönelik suçlamalarda da bulunan Trump, şöyle devam ediyor:

“Şimdiye kadar yaptığımız her şeyi tersine çevirecekler. Bunu süratle ve şiddete başvurarak yapacaklar. Şiddet var. Antifa’ya (faşizm karşıtı hareket) ve diğer bazı gruplara bakın. Bunlar şiddet dolu insanlar.”

Gazeteye göre Beyaz Saray Sözcüsü, Trump’ın Kongre’deki Demokratlar’ı mı kastettiği sorusuna yanıt vermedi.

Sözcü, Trump’ın Demokratlar’la faşizm karşıtı protestocular arasında nasıl bir bağ kurduğu konusunda da yorum yapmadı.

ABD’de son iki yıl içinde giderek öne çıkan neo-Naziler ve beyazların üstünlüğünü savunan gruplar, ülke genelinde ırkçı gösteriler düzenliyor. Antifaşistler ise karşı gösteriler yapıyor.