Ana SayfaDünyaTürkiye heyeti bugün ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Sullivan ile görüşecek

Türkiye heyeti bugün ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Sullivan ile görüşecek

HABER MERKEZİ – ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Brunson gerilimini çözmek için Washington’a giden Türkiye heyetinin bugün ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Sullivan ile görüşeceğini duyurdu.

Washington’a giden Türkiye heyetinin bugün ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı John Sullivan ile görüşeceği açıklandı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Washington’a giden Türkiye heyetinin bugün, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı John Sullivan başkanlığındaki heyetle görüşeceğini duyurdu.

Açıklama göre, görüşme saat 18.00’de gerçekleşecek.

Heyetin başkanlığını dün atanan Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal yapıyor. Heyette Hazine ve Maliye, Adalet, ve Dışişleri bakanlıklarından üçer isim olduğu belirtilmişti.

Ne olmuştu?

ABD Başkanı Donald Trump,  2 yıla yakın tutukluluğunun ardından 25 Temmuz’da ev hapsine alınan Andrew Craig Brunson’un durumuyla ilgili için Türkiye’ye yaptırım uygulanacağını açıklamıştı.

ABD yönetimi, Brunson’un durumuyla ilgili sorumlu rol üstlendiği belirtilen Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’e yaptırım uygulamıştı.

ABD’nin bu açıklamasının ardından Türk Lirası, dolar karşısında hızla değer kaybetmeye başlayıp 5.42 seviyesini görerek rekor kırmıştı.

Bu gelişmelerin ardından diplomatik görüşmeler devam ederken Türkiye basınında ‘ABD ile bir ön mutabakat sağlandığı’ iddiasına yer verilmişti. En son olarak ABD tarafından “Bir anlaşmaya varmış olsaydık Pastör Brunson buraya evine dönmüş olurdu” açıklaması gelmişti.