Ana SayfaGüncelTutuklu HDP ve DBP’li siyasetçilerden bayram mesajı: “Kazanan mutlaka biz olacağız”

Tutuklu HDP ve DBP’li siyasetçilerden bayram mesajı: “Kazanan mutlaka biz olacağız”

HABER MERKEZİ – Aralarında HDP’nin eski eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın da bulunduğu tutuklu siyasetçiler, bir bayram mesajı yayınladılar. Siyasetçiler Yeni Yaşam’daki mesajlarında, “Faşizmin bütün ülkeyi cezaevine çevirdiği koşullarda, hangimizin bu duvarların arkasında olduğunun bir önemi yok. İnanıyoruz ki, bu duvarlar yıkılacak; özgürlük, barış ve kardeşlik egemen olacaktır” dedi.

Tutuklu Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) üyesi siyasetçiler Kurban Bayramı vesilesiyle bir bayram mesajı paylaştı.

Aralarında HDP’nin eski eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile DBP’nin kayyum atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin eş başkanı Gültan Kışanak’ın da bulunduğu 56 tutuklu siyasetçi ‘özgürlük, barış ve kardeşlik’ mesajı verdi.

Siyasetçilerin “Tutsak binlerce siyasetçi adına” gönderdiklerini ifade ettiği bayram mesajı şöyle:

“Herkes kendi dili, kimliği ve kültürüyle yaşamayı hak eder. Bayramlar da barış, kardeşlik, özgürlük ve eşit koşullarda birlikte yaşam özlemlerinin bir kez daha güçlü bir şekilde vurgulandığı günlerdir.

Bu insanlık ve onur mücadelesinin bir parçası olarak, inanç ve kararlılıkla aramızdaki duvarlara ve demir parmaklıklara rağmen milyonlarca insanla aynı duygu ve düşünceleri paylaşarak Kurban Bayramınızı kutluyoruz.

Siyasi geleneğimizin çok geniş bir kesimiyle, dostlarımızla, demokrasi ve özgürlük mücadelesinin bireyleriyle; akademisyenler, gazeteciler ve aydınlarla, kısacası ülkenin gidişatına itiraz eden on binlerce insanla zindan koşullarında bu bayramı karşılıyoruz.

Faşizmin bütün ülkeyi cezaevine çevirdiği koşullarda, hangimizin bu duvarların arkasında olduğunun bir önemi yok. İnanıyoruz ki, bu duvarlar yıkılacak; özgürlük, barış ve kardeşlik egemen olacaktır.

Her daim sizinleyiz, her daim bizimlesiniz; bizi ayıramayacaklar, aramıza mesafeler girse de ayrılık asla girmeyecek. Kazanan mutlaka biz olacağız.

Bu bayram, insanlık alemine, tüm inananlara, halklarımıza kutlu; barışa, kardeşliğe ve özgürlüğe vesile olsun.”


“Tutsak binlerce siyasetçi adına” gönderildiği belirtilen mesajda imzası olanlar şöyle:
Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, Sebahat Tuncel, Mehmet Aslan, Aysel Tuğluk, İdris Baluken, Çağlar Demirel, Leyla Güven, Selma Irmak, Gülser Yıldırım, Abdullah Zeydan, Ferhat Encü, Burcu Çelik ile tutuklu Belediye Eş Başkanları; Gültan Kışanak, Bekir Kaya, Tuncer Bakırhan, Mukkades Kubilay, Sadiye Süer Baran, Zülfiye Kişmir, Abdulkerim Erdem, Zeynep Sipçik, Leyla Salman, İsmail Asi, İpek Güneş, Sara Kaya, Sevinç Bozan, Abdulkadir Çalışkan, Evin Keve, Ali Aydın, Enes Cengiz, Seferi Yılmaz, Ahmet Demir, Sevinç Karakoç, Mehmet Emin Özkan, Nurhayat Altun, Mehmet Ali Bul, Mustafa Bayram, Sabite Ekinci, Memnune Söylemez, Halis Coşkun, Fırat Öztürk, Delal Tekdemir, Murat Rohat Özbay, Figen Yaşar, Mehmet Fazıl Türk, Rezan Zuğurli, Gurbet Tekin, Hüseyin Kılıç, Felemez Aydın, İhsan Uğur, Zeynel Taş, Rahmi Çelik, Diba Keskin, Dilek Hatipoğlu, Nurullah Çiftçi, Zeynel Han Bingöl

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Trabzon'da heyelan nedeniyle karayolu kapandı, binaları su bastı
Sonraki Haber
"Yangına müdahale edilmezse ekolojik tahribat geri dönülemez noktaya gelecek"