Ana SayfaGüncelVeli Saçılık: 21. yüzyılın devrimi geleceğe dair bir şiirdir, gelecek ise gençliktedir

Veli Saçılık: 21. yüzyılın devrimi geleceğe dair bir şiirdir, gelecek ise gençliktedir

HABER MERKEZİ – HDP’nin gençlik panelinde konuşan Veli Saçılık, gençlik hareketinin önemine vurgu yaparak, “Bugün her yerde HDP’ye, sola ve sosyalizme büyük bir ilgi var. Gençliğin tam da bu noktada ne yapacağını belirlemesi gerekiyor” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Gençlik Meclisi’nin düzenlediği “Gençlik Faşizme Karşı Örgütleniyor” panelinde konuşan Veli Saçılık, gençlik hareketinin önemine vurgu yaptı.

Bugün barış umudunun ‘yok olduğunu’ ve bunun da PKK lideri Abdullah Öcalan’a uygulanan tecritten öte geldiğini dile getiren HDP MYK Üyesi Mahfuz Güleryüz’ün ardından konuşan Saçılık, gençliğin tarihten bu yana var olan rolüne değindi.

24 Haziran seçimlerinde HDP Ankara milletvekili adayı olan Saçılık, Türkiye’de mücadele eden devrimci hareketler ve Kürt hareketinin gençlik mücadelesi üzerinden büyüdüğünü belirterek, şöyle devam etti:

“Hem Türkiye devrimci hareketine hem de Kürt hareketine baktığımızda aslında hepsi birer gençlik hareketidir. Bugün Deniz Gezmişler, Mazlum Doğanlar, Kemal Pirler hepsi temel olarak gençlik hareketinin içinden gelmiştir.

Marks hep şunu söylüyor: ‘Eskiler politikaya girerken geçmişin ruhlarını çağırırlar ve o ruhlar altında ezilirler.’ Hâlbuki 19. yüzyılın toplumsal devrim şiiri geçmişten değil yalnız gelecekten çıkarılır. Ve biz gençliği bir gelecek olarak görüyoruz. O yüzden 21. yüzyılın devrimi geleceğe dair yazılmış bir şiirdir.

Deniz Gezmiş darağacına giderken 20’li yaşlardaydı, Mazlum Doğan da faşizme karşı direnirken aynı yaştaydı. Bu yüzden ben gençliğe şunu öneriyorum; siz idari iş mi yapacaksınız yoksa toplumu ileri taşıyacak tarzda mı örgütleneceksiniz?

Bugün her yerde HDP’ye, sola ve sosyalizme büyük bir ilgi var. İşte gençliğin tam da bu noktada ne yapacağını belirlemesi gerekiyor.”


Mezopotamya Haber Ajansı