Ana SayfaDünyaVenezuela liderine suikast girişimi: Maduro sağ kurtuldu, yedi asker yaralandı

Venezuela liderine suikast girişimi: Maduro sağ kurtuldu, yedi asker yaralandı

HABER MERKEZİ – Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’yu hedef alan bomba yüklü drone ile düzenlenen saldırıda 7 asker yaralandı. Maduro, saldırıda yara almadan kurtuldu. Saldırı sonrası yaptığı açıklamada “Bugün bana bir suikast girişimi düzenlediler” dedi.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’ya başkent Caracas’taki törende konuşma yaptığı sırada bomba yüklü bir drone ile saldırı düzenlendi.

Maduro’nun yara almadığı saldırıda, 7 askerin yaralandığı açıklandı. Açıklamayı İletişim Bakanı Jorgi Rodriguez yaptı.

Rodriguez, Maduro’nun Mayıs ayında yapılan seçimleri kazandığına işaret ederek, “Seçimi kaybettikten sonra bir kez daha başarısız oldular” ifadelerini kullandı.

Fotoğraf: AFP

Maduro, saldırının ardından yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında, “Bu, beni öldürme girişimiydi. Bugün bana bir suikast girişimi düzenlediler” dedi.

Kolombiyalı siyasetçilere işaret etti

Şu ana kadar toplanan delillerin, saldırının “aşırı sağcı”lar tarafından yapıldığını gösterdiğini belirten Maduro, saldırganların Bogota ve Miami ile bağlantılı olduklarını söyledi.

“Canıma kasteden saldırının sorumlularından bazıları yakalandı” diyen Maduro, daha fazla detay vermedi.

Saldırıyı üstlendiler

Öte yandan, kendilerine “T-shirt Giyen Askerler” adını veren grup, Twitter’da yaptıkları paylaşımda saldırının sorumluluğunu üstlendi.

Daha önce adı duyulmayan grup hakkında detaylı bilgiye ulaşılamadı.


Kaynaklar: BBC, Hürriyet, Mezopotamya Haber Ajansı