Ana SayfaGüncelWall Street Journal: ABD, Türkiye’nin Brunson için ‘pazarlık teklifini’ reddetti

Wall Street Journal: ABD, Türkiye’nin Brunson için ‘pazarlık teklifini’ reddetti

HABER MERKEZİ – Wall Street Journal, ABD’nin rahip Brunson için Türkiye’nin öne sürdüğü pazarlığı reddettiğini, Washington’un üç Türkiye vatandaşının serbest bırakılmasını da istediğini yazdı.

ABD’nin önde gelen gazetelerinden Wall Street Journal (WSJ), ABD ile pazarlığı sürdüren Türkiye’nin rahip Andrew Brunson’ın serbest bırakılması karşılığında Halkbank hakkındaki soruşturmanın düşürülmesini istediğini, Washington’un ise bu pazarlığı kabul etmediğini yazdı.

Gazete söz konusu haberini üst düzey bir Beyaz Saray yetkilisine dayandırıyor.

Michael C. Bender imzası ile gazetenin ilk sayfasında çıkan haberde, Beyaz Saray yetkilisinin, “Halkbank’a yönelik cezalar dahil, iki ülke arasında tartışma yaratan konuların Brunson serbest bırakılana kadar müzakere edilmeyeceğini” söylediği aktarılıyor.

WSJ’ye göre Amerikan yönetimi, haklarında “terör” suçlaması bulunan diğer ABD vatandaşları ile ABD hükümeti için çalışan üç Türkiye vatandaşının da serbest bırakılmasını talep ediyor.

Ne oluyor?

ABD, İzmir’de ev hapsinde bulunan rahip Brunson’ın serbest bırakılmaması nedeniyle Türkiye’ye yönelik çeşitli yaptırımlar uygulamaya koydu.

Ankara’nın tavrını sürdürmesi durumunda yaptırımların dozunun artacağı yönünde açıklamalar da geliyor.

ABD’liler Brunson’ın serbest bırakılmaması durumunda Türkiye ile yaşanan krizin çözümü konusunda bir ilerleme sağlanamayacağını da sıklıkla dile getiriyor.

Previous post
'Bangladeş'te mülteci kadınlar sağlık sorunları ve cinsel saldırı tehdidi altında'
Next post
"Vali telefonlara çıkmıyor, Dersim'deki yangına havadan müdahale gerek"