Ana SayfaGüncel‘Yozgat Blues’un yönetmeninden 5 yıl sonra yeni film: ‘Anons’

‘Yozgat Blues’un yönetmeninden 5 yıl sonra yeni film: ‘Anons’

HABER MERKEZİ – ‘Yozgat Blues’ ile tanınan Mahmut Fazıl Coşkun’un, 75. Venedik Film Festivali’nin Orizzonti bölümünde yarışacak yeni filmi ‘Anons’tan fragman yayınlandı.

İlk filmi Uzak İhtimal ile Rotterdam Film Festivali’nden ödül kazanan, ikinci uzun metrajı Yozgat Blues‘la tanınırlığı artan Mahmut Fazıl Coşkun, 5 yıllık aradan sonra yeni filmi Anons ile sinemaya geri dönüyor.

Filmin oyuncu kadrosunda ise Ali Seçkiner Alıcı, Tarhan Karagöz, Murat Kılıç ve Şencan Güleryüz gibi isimler yer alıyor.

75. Venedik Film Festivali’nin Orizzonti bölümünde yarışacak filmden yayınlanan fragman şöyle:

Filmin konusu

Anons, 1963 yılının Mayıs ayında Ankara’da başlayacak olan bir darbenin İstanbul ayağında görevli olan dört askerin yaşadığı olayları konu alıyor. Etkili bir bildirinin darbenin başarısında önemli olacağını, halkı da bu sayede yanlarına çekeceklerini düşünen bu dört asker, darbe gecesi Ankara’daki radyolarda okunacak darbe bildirisinin bir benzerini İstanbul’da okuma planı yaparlar. Ancak işler hiç de planlandığı gibi gitmez.

Yönetmenden filme dair

Filmloverss’ta yer alan habere göre yönetmen Mahmut Fazıl Coşkun filmi, dünyayı ve hayatı iki farklı perspektiften okuyan ve anlayan iki farklı sınıfın -askerlerin ve sivillerin- hikâyesi şeklinde tanımlıyor.

Indiewire’a konuşan Coşkun, sözlerini şu şekilde sürüdürüyor:

“Bu hikâyeden bir film fikrine vardığımda, ilk bakışta anlaşılması zor olan bütün bu tuhaflıkları ve çelişkileri ifade edebileceğim daha iyi bir hikâye bulamayacağımı düşündüm. Ben tarihçi değilim. Filmin hikâyesi diğer gerçek hayat hikâyelerine aşina olsa da, kendi hikâyemi yazmak istedim. Hikayedeki amacım, sokakların mutlak gücünü ve bir darbenin açıklanma sürecini izleyen hayatı anlatmaktı.”