Ana SayfaDünyaYüz binler ırkçılığa karşı Tekno Festivali’nde buluştu

Yüz binler ırkçılığa karşı Tekno Festivali’nde buluştu

ZÜRİH – İsviçre’nin Zürih kentinde düzenlenen Tekno Müzik Festivali’ne bir milyona yakın kişi katıldı. Son dönemde artan milliyetçiliğe ve ırkçılığa karşı festivalin bu yılki ana teması “Hoşgörü kültürü” olarak belirlendi.


Haber: Hülya Emeç


Her yıl renkli festivallere sahne olan İsviçre’nin Zürih kenti, bu kez yüz binlerce insanın katıldığı Street Parade festivaline ev sahipliği yaptı.

İlk olarak 1992 yılında matematik öğrencileri tarafından kutlanmaya başlanan ve bu sene 27’ncisi düzenlenen Street Parade veya bir başka adıyla Tekno Müzik Festivali’ne bu yıl kent nüfusunun neredeyse iki katı sayılan, yaklaşık bir milyon kişi katıldı.

Başta Avrupa ülkeleri olmak üzere dünyanın her yerinden insanların akın ettiği festival, barış, aşk, özgürlük ve hoşgörü teması altında düzenlendi.

“Hoşgörü kültürü”

Son dönemde artan milliyetçiliğe ve ırkçılığa karşı festivalin bu yılki ana teması ise “Culture of tolerance” yani “Hoşgörü kültürü” olarak belirlendi.

Zürih Gölü kenarında 28 mobil ve 8 büyük sabit sahne etrafında toplanan insanlar, 200 DJ’in çaldığı tekno müzik eşliğinde dans etti.

Mobil sahnelerde ise ezilen, ötekileştiren ve sevilen etnik ulusların müzikleri çalındı.

Diline, dinine ve mezhebine bakılmadan herkesin birlikte dans ettiği festivalde, maskeli kostümler, etnik ve yerel kıyafetler giyildi.

Zürich gölüne çıkan tüm sokaklarda farklı etnik gruplara ait müzikler çalınırken, milliyetçiliğe ve ayrımcılığa karşı sloganlar atıldı.

Bir günlük de olsa hayatın stres ve koşuşturmasına ara veren insanlar sabaha kadar dans etti. 7’den 70’e her yaştan insanın katıldığı festival, renkli görüntülere sahne oldu.

Bu yılki festival yaklaşık 2 buçuk milyon frank bütçeyle yapıldı. Festivale katılanlar geldikleri coğrafyanın flama, kıyafet veya işaretlerini taşıdı.

Zürih Gölü’ne çıkan tüm yollar trafiğe kapatılırken, polisin ciddi güvenlik önlemi aldığı görüldü. Yoğun katılım nedeniyle zaman zaman Bellevue’ye çıkan yollarda izdiham yaşanırken, aşırı alkol tüketimi nedeniyle fenalaşarak hastaneye kaldırılanlar da oldu.

Festivali düzenleyicileri ise tekno müziğin en önemli özelliğinin toplumsal hoşgörü olduğunu ve mültecilere yönelik ayrımcı politikalara karşı hassasiyet oluşturmak istediklerini dile getirdi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
20 yıl sonra anlaşma: Beş ülke Hazar Denizi'nin hukuki statüsünde uzlaştı
Sonraki Haber
Meral Akşener yeniden genel başkan seçildi, önceki yönetimin yarısı değişti