Ana SayfaGüncelZehra Doğan’ın çizimleri bayram kartı olarak cezaevlerine gönderildi

Zehra Doğan’ın çizimleri bayram kartı olarak cezaevlerine gönderildi

HABER MERKEZİ – HDP Muş Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, tutuklu gazeteci ressam Zehra Doğan’ın çizimlerini bayram kartı olarak cezaevlerine yolladı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Muş Milletvekili ve Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eşsözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit, tutuklu gazeteci ressam Zehra Doğan’ın çizimlerini karta bastırarak tutuklu milletvekillerine ve belediye eş başkanlarına bayram kartı olarak gönderdi.

Zehra Doğan’ın resimlerinin cezaevi duvarlarını çoktan aştığını ve şimdi her yerde olduğunu vurgulayan Kılıç Koçyiğit, “Zehra, hakikatin resmini çiziyordu. Hakikatin resminden korkanlara inat, Zehra çizmeye devam edecek ve bizler de her yere ulaştıracağız” dedi.

Zehra Doğan

Mardin’in Nusaybin ilçesinde 23 Temmuz 2016 tarihinde gözaltına alınıp, gizli tanık beyanlarına dayanarak “örgüt üyeliği” ve “örgüt propagandası” iddialarıyla tutuklanan Zehra Doğan, 9 Aralık 2016’da Mardin 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmasında tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmişti.

2 Mart 2017 tarihinde görülen duruşmada Doğan’a, Nusaybin’de çizdiği resimleri sosyal medyada paylaştığı ve 10 yaşındaki Elif Akboğa’nın notlarını haberleştirdiği için 2 yıl 9 ay 22 gün hapis ceza verilmişti.

Gazeteci Zehra Doğan hakkında verilen ceza İstinaf Mahkemesi’ne götürülmüştü.

Mahkeme ‘verilen cezanın bozulmasına yer olmadığı’ gerekçesiyle hapis cezasını onamıştı.

Doğan, 12 Haziran 2017’de Diyarbakır’dan Mardin’e ailesini görmeye giderken hakkında kesinleşmiş cezası bulunduğu gerekçesiyle tekrar tutuklanarak Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderilmişti.

Doğan’ın cezaevi yönetiminin engellemesi dolayısıyla 2.5 aydır tutuklu bulunduğu cezaevinde resim çizemediği haberleri basına yansımıştı.

Engellemeler karşısında Doğan, arkadaşlarıyla birlikte yemek malzemesi için kullandıkları meyve ve sebzelerin renklerini boyaya çevirerek resim yapıyor.

Ayrıca sigara paketlerinin folyo kağıtlarını gazete kağıtlarının üzerine yapıştıran ve tükenmez kalem ile çizgilerini oluşturan Doğan, eserlerini zerdeçal ve kahve kullanarak renklendiriyor. Onun yapıştırıcı için kullandığı ürün ise bal.

Sebze ve meyveleri boyaya, ellerini fırçaya, gazete kağıtlarını ise tuvale çevirerek resimlerini yapmak zorunda kalan tutuklu ressam-gazeteci Zehra Doğan için geçtiğimiz günlerde Fransa’da da “Gözler Açık” isimli bir kitap basılmıştı.

Previous post
İngiltere Parlamentosu'nun bariyerlerine bir araç çarptı: Yaralılar var, sürücü gözaltında
Next post
Çavuşoğlu ve Lavrov'dan İdlib mesajları