Ana SayfaÇalışma YaşamıZeytinburnu Belediyesi’nden atılan Güngördü ile dayanışma eylemi

Zeytinburnu Belediyesi’nden atılan Güngördü ile dayanışma eylemi

HABER MERKEZİ – ‘Taşeron düzenlemesi’ kapsamında Zeytinburnu Belediyesi’ndeki işinden çıkarılan işçi Kenan Güngördü ile dayanışmak amacıyla çok sayıda sendika, meslek örgütü, sivil toplum örgütü ve siyasi partinin desteğiyle eylem yapıldı.

Zeytinburnu Belediyesi’nde çalışan 11 taşeron işçi, 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile getirilen ‘Taşeron düzenlemesi’ kapsamında işten çıkarılmıştı.

Belediyedeki Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ndeki işinden çıkarılan işçilerden biri de Kenan Güngördü’ydü.

Daha sonra belediye binası önünde oturma eylemine başlayan Güngördü’nün çağrısıyla belediye önünde dayanışma eylemi düzenlendi.

Aralarında Kamu Emekçileri Sendikalar Konfederasyonu (KESK), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Mücadele Birliği, Gençlik Komiteleri, Türkiye İşçi Partisi Gençliği, Dev-Güç, Partizan ve Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) olduğu çok sayıda örgüt belediye önünde eylem yaptı.

Güngördü’nün 124 gündür süren eyleminde “İşimizi geri alacağız” sloganı atılırken, “KHK’lar gidecek biz kalacağız” pankartı açıldı.

HDP’li Kaya: Direnişi yükseltmekten başka çaremiz yok

Eylemde ilk olarak söz alan HDP Milletvekili Hüda Kaya, “Binlerce insanımız bedel ödüyor ama  ‘bu alın yazısı, işin fıtratında bu vardır’ diye sapık kadercilik anlayışlarıyla insanların hakkını arama, sorumluluğunu üstlenme, toplumsal bir bilinç kazanma noktasında insanları pasifleştirmeyi amaçlamaktadırlar” dedi.

Kaya, “Çoğunlukla da bu istismarlarla insanların mücadele etmemelerinde başarılı olmaktadırlar. Direnen arkadaşlarımız bizim umutlarımız. Bizim direnişi ve mücadeleyi yükseltmekten başka seçeceğimiz yok’’ diye ekledi.

Kaya’nın konuşmasının ardından Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile işlerinden edilen kamu çalışanları, eylemlerinin 77’nci haftasında açıklama yaptı.

Açıklamayı okuyan KESK İstanbul Şubeler Platformu üyesi Görkem Doğan, “Kenan arkadaşımız dahil pek çok yurttaşımız böylece siyasi görüşleri yüzünden ayrımcılığa uğramaktadır” diye konuştu.

Güngördü: Bizleri susturamazsınız, susmuyoruz

Zeytinburnu Belediyesi önündeki eylemine 124 gündür devam eden Kenan Güngördü de bir açıklama yaptı.

“Bizleri susturamazsınız, susmuyoruz” diyen Güngördü, “Hak aramak suç, sendikaya üye olmak suç! Ama patronlara her türlü hukuksuzluk serbest! Bize, bu cendereden çıkmak için mücadele etmek dışında başka yol bırakmadılar” diye konuştu ve iktidara şu çağrıda bulundu:

“Siyasi iktidara çağrımızı yeniliyoruz: OHAL yasaları geri çekilmelidir. Hukuksuzca ihraç edilen, açığa alınan tüm kamu emekçilerinin işlerine geri dönmeleri sağlanmalıdır. İçeride ve dışarıda barışçıl, laik ve demokratik ortamı sağlayacak adımlar atılmalıdır.”

Eylem, sloganlarla son buldu.




Önceki Haber
ABD: Brunson'ın önümüzdeki günlerde bırakılmasını umuyoruz
Sonraki Haber
Kadın hakları için giyotine yürüyen, yenilmeyen bir kadın: Olympe de Gouges