Ana SayfaGüncel14 yıldır günlük yayınlanıyordu: Özgür Ses gazetesi artık haftalık çıkacak

14 yıldır günlük yayınlanıyordu: Özgür Ses gazetesi artık haftalık çıkacak

HABER MERKEZİ – Aydın’da 14 yıldır günlük yayınlanan Özgür Ses gazetesi, kağıt fiyatlarının artması nedeniyle bundan sonra haftalık çıkma kararı aldı.

Kâğıt fiyatlarının dolara bağlı olarak artması nedeniyle yazılı basın zor durumda.

Aydın’da 14 yıldır günlük olarak yayınlanan “Yaşanılası Bir Didim İçin Özgür Ses Gazetesi”, kapanmamak için haftada bir gün çıkma kararı aldı.

Şimdiye kadar 3 bin 345 nüsha yayınlanan gazete, 3 Eylül tarihinde son kez günlük olarak okuyucuları ile buluştu. Gazete haftalık yayınlanma kararını son sayısında duyurdu.

Evrensel’e açıklamada bulunan gazetenin sahibi Mustafa Öge, baskı masraflarının yakın zamanda iki kat attığını belirterek, şunları söyledi:

“Dolayısıyla altından kalkılmaz bir hale geldi. Kendimizi koruyabilmek ayakta kalabilmek için bu kararı aldık. Aynı sayıda çalışanla devam ediyoruz. Kendi yeteneklerimiz noktasında ek işler yaparak ayakta kalmaya çalışacağız.”

Geçtiğimiz ay kâğıt fiyatlarının artması nedeniyle Sözcü gazetesi eklerinden birini kapatmış, Aydınlık gazetesi yayınına 3 gün ara vermiş ve Dünya, Sözcü ve Cumhuriyet gazeteleri fiyatlarını yükseltmişti.

Ayrıca Diyarbakır’daki yerel gazeteler, kağıttaki fiyat artışına karşı çözüm bulunmaması durumunda, kapanma tehlikesi ile karşı karşıya olduklarını belirtmişti.


Kağıt krizi: İzmir’de yedi yerel gazete çıktığı gün sayısını kısalttı




Önceki Haber
Mavi hap mı, kırmızı hap mı? - Nejat Uğraş
Sonraki Haber
Gazeteci Fatih Polat’a yeniden yargılandığı davada para cezası