Ana SayfaÇalışma Yaşamı174 gündür oturma eylemindeydi: İşten çıkarılan işçi İstanbul’dan Ankara’ya yürüyüş başlattı

174 gündür oturma eylemindeydi: İşten çıkarılan işçi İstanbul’dan Ankara’ya yürüyüş başlattı

HABER MERKEZİ – Zeytinburnu Belediyesi’ndeki işinden çıkarıldıktan sonra 174 gün boyunca oturma eylemi yapan Kenan Güngördü, Ankara’ya yürüyüş başlattı.

İstanbul Zeytinburnu Belediyesi’ndeki 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile getirilen ‘Taşeron düzenlemesi’ kapsamında işten çıkarılan işçi Kenan Güngördü, belediye binası önünde başlattığı oturma eyleminin 174. gününde Ankara’ya yürüyüş başlattı.

Zeytinburnu Belediyesi önünden yola çıkan Güngördü, ilk olarak Kadıköy Belediyesi önünde oturma eylemi yapan Boran Atıcı’yı ziyaret etti.

Güngördü burada yaptığı açıklamada, “Ankara’ya yapacağım yürüyüşün birinci günündeyiz. Haksız ve hukuksuzluğu kamuoyuna bildirmek için Kadıköy Belediyesi önünde eylem yapan Atıcı’nın her zaman yanındayız demek için ilk önce buraya geldik. Buradan da Flormar işçilerini ziyaret ederek Ankara’ya yürüyüşümüzü devam ettireceğiz” dedi.

‘Belediye hukuksuzluk yapıyor’

Sadece işi ve ekmeği için 174 gündür direndiğini kaydeden Güngördü, “Mahkeme kararını uygulamayan Zeytinburnu Belediyesi hukuksuzluk ve adaletsizlik yapıyor. Ve mahkeme kararını hiçe sayıyor. KHK’ler ve güvenlik soruşturmalar kaldırılıncaya kadar bu haklı mücadelemiz devam edecek” ifadelerini kullandı.

MA’da yer alan habere göre direnişini, işini ve ekmeğini alana kadar sürdüreceğini ifade eden Güngördü, 1 Ekim günü Meclis’te basın açıklaması yapacağını söyledi.

Atıcı’dan çağrı: Birlikte kazanalım

18 gündür Kadıköy Belediyesi önünde oturma eylemi yapan Boran Atıcı ise, güvenlik soruşturması nedeniyle atamasının yapılmadığına dikkat çekerek, “Kadıköy Belediyesi 16 aydır çalışma hakkımı gasp ediyor. Tüm dostlarımızı Kenan’a ve bana dayanışmaya çağırıyorum. Kenan’a kapılarınızı, evinizi açın. Birlikte kazanalım” diye konuştu.

Yaptıkları açıklamanın ardından bugünkü yürüyüşüne ara veren Güngördü, yarın sabah saatlerinde Flormar işçilerini ziyaret ederek, Ankara’ya gitmek üzere yola devam edecek.

Previous post
Fitch'ten bankalara ‘likidite’ uyarısı
Next post
9 yaşındaki Sedanur Güzel'in ölümüne ilişkin haberlere yayın yasağı