Ana SayfaEkonomi179 milyar dış borç var ama: Albayrak’a göre Türkiye’nin ‘dış borç problemi yok’

179 milyar dış borç var ama: Albayrak’a göre Türkiye’nin ‘dış borç problemi yok’

HABER MERKEZİ – Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, enflasyon konusunda açıklamalarda bulundu, “IMF’ye başvurma planımız yok” dedi. Türkiye’nin Temmuz 2019’a kadar ödemesi gereken 179 milyar dolar dış borcu bulunuyor ancak Albayrak, “özel sektör de dahil olmak üzere dış borç problemi olmadığını” savundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, dün akşam Reuters’a verdiği röportajda enflasyon ile ilgili açıklamalarda bulundu.

BBC’nin aktardığına göre “Gelinen seviye enflasyonla topyekün mücadeleyi gerektiriyor” diyen Albayrak, Uluslararası Para Fonu’na (IMF) başvurma planı olmadığını ve yabancı yatırımcı çekmeye odaklandıklarını da ekledi.

“Maliyet şokları sonrası kısa vadede geçici artışlar normal. Enflasyondaki yükselişte kur ve ithalat fiyatları etkili. Bize düşen yapısal reformlara devam etmektir. Ülke olarak (örtülü sermaye kontrolü gibi) piyasa dışı uygulamalara başvurmayı geçmiş dönemde olduğu gibi bugün de başvurmayı düşünmedik ve düşünmeyeceğiz.”

Türkiye’nin, özel sektör de dahil olmak üzere dış borç problemi olmadığını savunan Albayrak “Toplam verilere baktığımızda Türkiye’nin böyle bir sorunu ya da riski yok” dedi.

Cari açığın da yılsonunda tahminlerin altında kalmasını beklediklerini söyleyen Albayrak, 2019’da Türkiye ekonomisinin çok daha güçlü olacağını savundu.

Türkiye’nin 179 milyar dış borcu var

Amerikan yatırım bankası JP Morgan’ın verilerine göre Türkiye’nin Temmuz 2019’a kadar ödemesi gereken 179 milyar dolar dış borcu bulunuyor, bunun 146 milyar doları özel sektöre ait.

Previous post
Lice ve Hazro'da sokağa çıkma yasağı
Next post
Gerekçe lezbiyen ilişki: Malezya'da iki kadın tutuklanıp, kırbaç cezasına çarptırıldı