Ana SayfaGüncel25. Adana Film Festivali Emek Ödülleri sahiplerini buldu

25. Adana Film Festivali Emek Ödülleri sahiplerini buldu

HABER MERKEZİ – Uluslararası Adana Film Festivali’nin 25’inci yıla özel Emek Ödülleri sahiplerini buldu.

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Adana Film Festivali kapsamında 25’inci yıla özel verilen Emek Ödülleri sahiplerini buldu.

Oyuncu Yakup Yavru’nun geçtiğimiz gün kalp krizi geçirip hayatını kaybetmesi nedeniyle ertelenen 25. Yıl Gala Gecesi’nin sunuculuğunu Çiğdem Tunç yaptı.

Tunç, programa Emek Ödülü’nü almak için geldiği Adana’da kalp krizi geçirmesi sonucu yaşamını yitiren oyuncu Yakup Yavru’yu anarak başladı.

Festivalin 25 yıllık tarihçesinin yer aldığı sinevizyon gösteriminin ve yapılan konuşmaların ardından ödüller dağıtıldı.

1995 yılında yapılan 9’uncu Adana Film Festivali’nde, en iyi film dalında Altın Koza ödülüne layık görülen ancak yurtdışında olması nedeniyle ödülünü alamayan “Soğuk Geceler” filminin yapımcısı Kadir Sözen’e, o yıl kazandığı ödülü, Yılmaz Güney’in eşi Fatoş Güney takdim etti.

Yakup Yavru’nun ödülü ayakta alkışlandı

Ayrıca 25’inci yıla özel, festivale katkıda bulunan yönetmenler Hakkı Kurtuluş, Nesimi Yetik, Tolga Esmer, Nida Karabol ile Yılmaz Güney adına eşi Fatoş Güney’e Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü tarafından ödülleri verildi.

Daha sonra sanata gönül vermiş kişilere takdim edilecek Emek Ödülleri’nde, ilk olarak sahneye, hayatını kaybeden Yakup Yavru’nun ödülü getirildi. Yavru’nun ödülü kürsüye konularak uzun süre ayakta alkışlandı.

Oyuncular Yusuf Sezgin, Süleyman Turan, Selma Güneri, Arif Keskiner, Gülsen Tuncer tarafından sinemaya yıllardır emek vermiş oyuncular Hasan Yıldız, Yılmaz Terzioğlu, Yavuz Karataş, Salih Eskicioğlu, Oktay Yavuz, Coşkun Göğen, Sönmez Yıkılmaz, İhsan Gedik, Ali Güney, Mehmet Yüksel, Zülfikar Öner, Ertan Güntav, Engin Aksu ile set amiri Yusuf Özel ve film makinistleri Bahri Kırmızıay ile Sabri Şenevi’ne de Emek Ödülleri verildi.

Previous post
İstanbul'un iki ilçesinde yol çökmesi meydana geldi
Next post
Gözyaşı şişeleriyle gömülmek – Elend Aydın