Ana SayfaGüncel25. Uluslararası Adana Film Festivali’ne geri sayım başladı

25. Uluslararası Adana Film Festivali’ne geri sayım başladı

HABER MERKEZİ – 25. Uluslararası Adana Film Festivali 22-30 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Festival kapsamında film gösterimlerinin yanı sıra konser ve söyleşi gibi etkinlikler de yapılacak.

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 25’incisi düzenlenecek olan Uluslararası Adana Film Festivali, 22 Eylül’de başlıyor.

Cannes ve Kırmızı Lale (Rode Tulp) Film Festivali ile de iş birliği yapan festivalde, 5 ana kategoride ödül dağıtılacak.

Uluslararası Adana Film Festivali’nde bu yıl; Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması, Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması, Uluslararası Kısa Film Yarışması, Ulusal Öğrenci Kısa Film Yarışması ve Adana Kısa Film Yarışması bölümleri yer alacak. Adana Film Festivali’nde bu yıl 25’inci yıla özel ödüller de verilecek.

Festival’de Yaşam Boyu Başarı Ödülü yönetmen Şerif Gören’e, Onur Ödülleri ise Cüneyt Arkın, Muhterem Nur, Ahmet Mekin ve Süleyman Turan’a verilecek.

Film, söyleşi ve konserler

Adana Film Festivali’nin 2017’de başlattığı Vizyon sahibi Yönetmen Ödülü bu yıl yönetmen Aleksey Fedorchenko’ya takdim edilecek.

25’inci Uluslararası Adana Film Festivali’nde dağıtılacak ödüller ise şöyle:

En iyi film ödülü 350 bin lira, Yılmaz Güney ödülü 75 bin lira, Adana İzleyici Ödülü 25 bin lira, En iyi yönetmen ödülü 50 bin lira, En iyi kadın oyuncu ödülü 20 bin lira En iyi erkek oyuncu ödülü 20 bin lira, En iyi müzik ödülü 15 bin lira, En iyi görüntü yönetmeni ödülü 15 bin lira, En iyi sanat yönetmeni ödülü 10 bin lira, En iyi kurgu ödülü 10 bin lira, Yardımcı rolde en iyi erkek oyuncu ödülü 10 bin lira ve farklı kategorilerle birlikte toplamda 900 bin lira ödül dağıtılacak.

Öte yandan festival etkinliklerinde bu yıl Türkiye ve Dünya sinemasının en seçkin örnekleri de izleyiciyle buluşacak.

Festival kapsamında söyleşiler, sergiler, ödül törenleri ve konserler de gerçekleştirilecek.

Previous post
Cumhuriyet gazetesinde yeni yönetim belli oldu
Next post
Ankara'da bir kadın oturduğu kafede öldürüldü