Ana SayfaGüncel6 aydır tutukluydu: Yüzde 93 engelli gazeteci Metin Duran tahliye edildi

6 aydır tutukluydu: Yüzde 93 engelli gazeteci Metin Duran tahliye edildi

HABER MERKEZİ – Yüzde 93 engelli olmasına rağmen 6 ayı aşkın bir süredir tutuklu olan gazeteci Metin Duran, Adli Tıp Kurumu’nun “Cezaevinde kalamaz” raporu vermesi üzerine tahliye edildi.

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde bulunan ve Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Radyo Rengin çalışanı gazeteci Metin Duran, “Örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek” iddiasıyla yargılandığı davada hakkında verilen 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası onanması üzerine 30 Mart’ta tutuklanarak, Sincan 2 No’lu Kapalı Cezaevi’ne konulmuştu.

Yüzde 93 engelli ve felçi olmasına rağmen Mart ayından bu yana Sincan Kapalı Cezaevleri Kampüsü’nde bulunan hastanede tutulan gazeteci Metin Duran, tahliye edildi.

Adli Tıp Kurumu tarafından “Cezaevinde kalamaz” raporu verilmesi üzerine infazının bir yıl ertelenmesine karar verilen Duran, akşam saatlerinde kendisine refakat eden kardeşi Zeydan Duran ile beraber dün gece cezaevinde çıktı.

MA’da yer alan habere göre Zeydan Duran, karardan dolayı çok sevinçli olduklarını belirtirken, bu süreçte ağabeyinin tedavisinin aksadığını da sözlerine ekledi.

Zeydan Duran, ağabeyi Metin’in tedavisi için Ankara’da olacaklarını belirtirken, daha sonra ise Mardin’in Nusaybin ilçesinde bulunan evlerine döneceklerini aktardı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Erdoğan-Putin görüşmesi: 'Muhalifler alanda kalacak, operasyon yapılmayacak'
Sonraki Haber
Bir kadını öldürdü, duruşmalara kravatlı katılınca 'iyi hal'den cezası indirildi