Ana SayfaGüncel79 gündür ölüm orucundaki hasta tutuklunun bilinci kapandı

79 gündür ölüm orucundaki hasta tutuklunun bilinci kapandı

HABER MERKEZİ – Cezaevindeki hak ihlallerine karşı ve hasta tutukluların durumuna dikkat çekmek için 79 gündür ölüm orucu eylemi yapan hasta tutuklu Vefa Kartal’ın kardeşi, ağabeyinin bilincinin tamamen kapandığını açıkladı.

24 yıldır cezaevinde olan Vefa Kartal isimli hasta tutuklu, Tekirdağ F Tipi Cezaevi’nde 79 gündür ölüm orucunda.

Kartal’ın ölüm orucuna başlama gerekçesi cezaevinde maruz kaldığı hak ihlalleri ve hasta tutukluların durumu.

Sağlık durumu kötüye gittiği belirtilen Kartal’ın kardeşi Umut Kartal, ağabeyiyle ilgili Tekirdağ ile İstanbul Tabip Odası yetkililerinin Tekirdağ F Tipi Cezaevi Tabibliği’nden aldıkları bilgiyi aktardı.

Artı Gerçek’in haberine göre Umut Kartal, ağabeyinin bilincinin tamamen kapandığının bugün kendilerine söylendiğini belirtti.

Gazetemize de bilgi veren Umut Kartal, söz konusu gelişmeyi doğruladı.

Tabip Odası’nın oluşturduğu heyetin bugün kardeşini ziyaret etmesini beklediklerini de belirten Kartal, ancak Adalet Bakanlığı ile yapılan yazışmaların yetişememesi gerekçesiyle ziyaretin en erken Pazartesi günü gerçekleşebileceğini söyledi.

Yaklaşık 2 yıl önce, beyin lobları arasındaki damarlarda şişme olduğu için beyin cerrahisine sevk edilen Kartal’da hepatit B, prostat, yüksek tansiyon, ülser, bağırsak sorunu, alerji gibi birçok sağlık sorunu mevcut.

Vefa Kartal, 18 Ağustos 2017 tarihinde İzmir 1 nolu F Tipi Cezaevi’ndeyken de hak ihlallerine karşı açlık grevine başlamıştı. Kartal, açlık grevinin 114’üncü gününde eylemine son vermişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
MHP: Af teklifimiz 162 bin hükümlüyü kapsıyor
Sonraki Haber
Editörlerimizden Bekir Avcı Musa Anter Gazetecilik Ödülü'nü aldı