Ana SayfaDünyaABD Filistinli mültecilere yardımı tamamen durdurdu

ABD Filistinli mültecilere yardımı tamamen durdurdu

HABER MERKEZİ – ABD Dışişleri Bakanlığı, Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu’na yaptığı yardımları tamamen durdurma kararı aldığını açıkladı.

ABD, Birleşmiş Milletler’e (BM) bağlı Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu’na (UNRWA) yaptığı yardımları tamamen durdurma kararı aldı.

Kuruluşu “düzeltilemeyecek kadar sorunlu” olarak tanımlayan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, “ABD yönetiminin konuyu dikkatli bir şekilde incelediğini ve UNRWA’ya artık yardım yapılmayacağını” söyledi.

‘Karar, Filistin halkına karşı bir saldırı’

BBC Türkçe’de yer alan habere göre Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın sözcüsü Nabil Ebu Rudeyna ise Reuters’a yaptığı açıklamada kararı, “halkına karşı bir saldırı” olarak yorumladı.

UNRWA sözcülerinden Chris Gunness ise Twitter’dan paylaştığı mesajda kuruluşu savunarak, “UNRWA’nın okullarının, sağlık merkezlerinin ve acil durum yardımı programlarının ‘düzeltilemeyecek kadar sorunlu’ olduğu eleştirisine en güçlü şekilde karşı çıkıyoruz” dedi.

UNRWA nedir?

UNRWA, 1948 savaşının ardından yaşadıkları yerlerden ayrılmak zorunda kalan yüzbinlerce Filistinliye yardım için kuruldu.

Kuruluş bugün, Orta Doğu’da beş milyon kişinin sağlık, eğitim ve sosyal hizmet ihtiyaçlarına destek oluyor.

Ülke bazında UNRWA’ya en büyük mali katkıyı sağlayan ABD, 2016 yılında 368 milyon dolarlık yardımda bulunmuştu. Bu, kuruluşun bölgedeki faaliyetlerinin yüzde 30’ına denk düşüyor.

ABD, Ocak ayında kuruluşa 60 milyon dolar yardımda bulunmuş, 65 milyon dolarlık yardım planını ise değerlendirmeye almıştı. Bu 65 milyon dolarlık yardımın iptal edilmesi bekleniyor.




Önceki Haber
900'e yakın çalışanı var: Hotiç konkordato ilan etti
Sonraki Haber
Cumartesi Anneleri eylemi: Polis ablukasına alınan Taksim'de yürüyüş engellendi