Ana SayfaGüncelABD’de konuşan Erdoğan Fırat’ın doğusunu hedef aldı, Rusya’dan yardım istedi

ABD’de konuşan Erdoğan Fırat’ın doğusunu hedef aldı, Rusya’dan yardım istedi

HABER MERKEZİ – ABD’de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fırat’ın doğusuna yapılacak olası bir operasyonla ilgili mesajlar verdi. Erdoğan “Fırat’ın doğusu için de Zeytin Dalı benzeri adım atacağız” diyerek Demokratik Suriye Güçleri’nin kontrolündeki bölgeleri tehdit etti. Rus basını için de bir makale yazan Erdoğan, Rusya’dan destek istedi.

AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gittiği ABD’de Suriye’de Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) denetiminde olan bölgeler için operasyon mesajı verdi.

İlkin Türk-Amerikan Yönlendirme Komitesi’nin düzenlediği etkinlikte konuşan Erdoğan, “İnşallah önümüzdeki dönemde Fırat’ın doğusunu da kapsayacak şekilde, Suriye’nin içindeki güvenli bölgeleri artırmaya devam edeceğiz” dedi.

Ardından geçtiği TURKEN Vakfı Gala Yemeği’nde ise, yapılacak operasyonu, Fırat Kalkanı Harekatı ile örneklendiren Erdoğan, “Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarına benzer bir adımın önümüzdeki dönemde Fırat’ın doğusu için de atacağız” şeklinde konuştu.

Rus basınına da yazı yazdı: “Rusya bize destek versin”

Erdoğan bu açıklamalarının yanı sıra Rus Kommersant gazetesinde yayınlanan makalesinde de aynı konuya değindi.

ABD’nin PYD ve YPG’ye “olağanüstü destek” vermeye devam ettiğini söyleyen Erdoğan, “Rusya’nın da özellikle PKK, PYD, YPG gibi terör odaklarına karşı Türkiye’nin mücadelesine destek vermesini bekliyoruz” dedi.

DSG hakkında

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hedef aldığı DSG’nin ana gövdesini Halk Savunma Birlikleri (YPG) ile Kadın Savunma Birlikleri (YPJ) oluşturuyor.

İki oluşum da Suriye’de IŞİD’e karşı mücadelede en etkili güç konumunda.

DSG halihazırda Suriye’nin kuzey ve doğusunda IŞİD’in elinde bulunan son yerleşim yeri olan Hecin’e dönük operasyon düzenliyor.