Ana SayfaGüncelAbdullah Cömert’in ailesine saldırı

Abdullah Cömert’in ailesine saldırı

HABER MERKEZİ – Hatay’da Gezi direnişi sırasında polisin attığı gaz kapsülüyle yaşamını yitiren Abdullah Cömert’in ailesinin yaşadığı eve bir grup saldırdı. Cömert’in ağabeyi Adnan Cömert, saldırının planlı olduğunu vurguladı.

Hatay’da Gezi direnişi sırasında polisin attığı gaz kapsülüyle yaşamını yitiren Abdullah Cömert’in ailesinin yaşadığı Gazi Mahallesi’ndeki evlerine bir grup dün gece saat 00.30 sıralarında saldırı gerçekleştirdi.

Saldırı sırasında Cömert’in ailesinin evinde ve araçlarında maddi hasar meydana geldi.

Abdullah Cömert’in ağabeyi Adnan Cömert, saldırıyı sosyal medya hesabından “Evimize saldırdılar. Canımızı zor kurtardık” şeklinde duyurdu.

‘Planlı bir saldırıydı’

Saldırının planlı olarak yapıldığını aktaran ağabey Cömert, olaydan bir saat sonra polislerin geldiğini ve saldırganların kendilerine ait aracın cam ve kapılarını kırmaya çalışırken kendilerini yaraladığını kaydetti.

Saldırı esnasında evde hasta annesi ve engelli kardeşiyle olduğunu ve çok korktuklarını belirten ağabey Cömert, saldırganların kendi mahallelerinde oturduğunu kaydederek, şunları söyledi:

“Çok kalabalıklardı. Daha önce de bize saldırdılar. Bu şahıslar kendilerini mağdur olduklarını iddia ederek bizden de şikayetçi olmuşlardı. Dün saldırı planlı biri saldırı idi. Biz bu saldırganlardan şikayetçiyiz.”

Ne olmuştu?

Abdullah Cömert, Hatay’da Gezi direnişi sırasında 3 Haziran 2013’te gaz bombasıyla vurulmuş, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti.

Cömert’in ölümüyle ilgili soruşturma 14 Nisan 2014’te tamamlanmıştı. Polis Ahmet Kuş hakkında “olası kastla öldürmekten” dava açılmıştı.

Davanın ilk duruşması 4 Temmuz’da Hatay 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmüştü. Ancak Cömert’in avukatının itirazına rağmen Kuş’un avukatının davanın başka ile nakledilmesi talebi kabul edilmiş ve Yargıtay 5. Ceza Dairesi’nin kararıyla dava Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne nakledilmişti.

Mahkeme Balıkesir’de yapılırken, tanıklar ve aile Hatay’dan, sanık polis Ahmet Kuş da Mersin’den davaya katılmıştı.

Sanık polis Kuş’un tutuklanması talepleri her duruşmada reddedilirken, “iyi hal” indirimi de gözönüne alınarak 16 yıllık cezası 13 yıl 4 aya indirilmiş ve kararla da tutuklanmayan Kuş hakkında adli kontrol hükümleri uygulanmasına karar verilmişti.

Yargıtay 1. Ceza Dairesi’nin bu cezayı bozmasının ardından ise dava yine Balıkesir’de görülmüştü.

Yargıtay’ın bozma kararının ardından ise Kuş’un, “bilinçli taksirle öldürme” suçundan yargılanması başlamıştı.

Avukat Tacettin Çolak, yeniden yargılamayla birlikte sanık polisin “kasten öldürme” suçundan değil “bilinçli taksirle öldürme” suçundan ceza alacağını, polis memurunun cezasının hafifletilmeye çalışıldığını söylemişti.

Davanın bir sonraki duruşması 19 Kasım’a ertelenmişti.

Previous post
İlk tiyatro yazarı, ömrünü mücadeleye vermiş bir kadın: Fatma Nudiye Yalçı
Next post
İstanbul'da yağış: Yıldırım düşen binada yangın çıktı, dere taşınca evler sular altında kaldı