Ana SayfaGüncelAKP Sözcüsü Çelik’ten ‘yerel seçim ve ittifak’ açıklaması

AKP Sözcüsü Çelik’ten ‘yerel seçim ve ittifak’ açıklaması

HABER MERKEZİ – AKP Sözcüsü Ömer Çelik, ‘yerel seçimlerde ittifak olacak mı?’ tartışmasına ilişkin “Henüz herhangi bir şey yok. AKP ve MHP heyetleri bir araya gelecek” dedi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı sonrası açıklama yaptı.

Açıklamasında ilk olarak yerel seçimlere değinen Çelik, AKP’nin her yerde aday çıkarmak için çalıştığını ve iddialı olduğunu söyledi.

‘MHP ile ittifak’ tartışmalarına da değinen Çelik, “AKP’nin bir yerde seçime girmemesi mümkün değil. Her siyasi meselede cumhur ittifakı sorgulanmaz. Yerel seçimde nasıl bir ittifak olacak, olmayacak herhangi bir şey yok. Soruluyor Cumhurbaşkanı Erdoğan ile sayın Bahçeli bir araya gelecek mi, ne zaman olur diye. Her an olabilir. Heyetler görüşecek. Heyetlerin görüşmesinde mahsur yok” dedi.

Enis Berberoğlu’nun tahliyesi

Çelik, 24 Haziran’daki seçimlerde bir kez daha milletvekili seçilerek ‘dokunulmazlık’ hakkı kazanan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tahliyesine dair şunları söyledi:

“Yargı kararını verdi ve suçlu buldu. Bu tabloda ortaya çıkan durum budur. Bizim de bunun dışında söyleyeceğimiz bir şey yok. Bundan sonrası da hukuk kuralları içinde seyrine devam edecektir.”

MHP’nin af teklifi

MHP’nin gündeme getirdiği ‘af’a ilişkin de konuşan Çelik, “Tabii ki değerlendirmelerimiz olacak. Cumhurbaşkanımız bu konuda net konuştu. Devlete ve kişilere karşı işlenen suçlar meselesi ayrı. Bizim buradaki ilkelerimizde bir değişiklik yok” ifadelerini kullandı.

Erdoğan-Trump görüşmesi

Çelik kendisine yöneltilen, “Erdoğan ABD’de Trump ile görüşecek mi?” sorusuna ise “Başkan Donald Trump Cumhurbaşkanımızla görüşmek isterse o talebe nasıl karşılık verileceğine dair değerlendirme yapılır. Bizim tarafımızdan herhangi bir talepte bulunulmamıştır” yanıtını verdi.