Ana SayfaÇalışma YaşamıTüpraş işçileri tam gün iş bırakıyor

Tüpraş işçileri tam gün iş bırakıyor

HABER MERKEZİ – İzmir Aliağa’da 2 gündür vardiya sistemine karşı 2 saatlik iş bırakma eylemi yapan Tüpraş işçileri, bugün tam gün iş bırakıyor.

TÜPRAŞ Aliağa Rafinerisi işçileri, işverenin vardiya sisteminde yaptığı değişikliği kabul etmeyeceklerini dile getirerek, geçtiğimiz iki günde 2 saatlik iş bırakma eylemi yapmıştı.

Evrensel’de yer alan habere göre karar geri çekilene kadar mücadeleyi bırakmayacaklarını belirten işçiler, bugün tam gün iş bırakıyor.

Rafineri önünde iş bırakma eylemlerini sürdüren işçilere seslenen Petrol-İş Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay, şunları söyledi:

“İlk gün yapmış olduğumuz açıklamada da söyledik, sonucu ne olursa olsun almış oldukları bu kararı geri çekene kadar biz mücadelemizi burada devam ettireceğiz. Bugün bizimle beraber merkez yöneticilerimizde burada. Ayrıca başlattığımız mücadeleye destek olmak için TÜPRAŞ Kırıkkale ve Batman rafinerisindeki arkadaşlarımız da iki saatlik iş bırakma eylemi gerçekleştiriyor. Onlara destekleri için teşekkür ediyoruz.”

Batman ve Kırıkkale’deki işçiler de iş bıraktı

TÜPRAŞ Aliağa Rafinerisi işçilerine açıklama yapan Petrol-İş Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri Mustafa Mesut Tekik ise buradaki eyleme destek olmak için Batman ve Kırıkkale rafinerilerindeki işçilerin de iş bıraktığını söyledi.

Eylemin sürmesi halinde Kocaeli rafinerisindeki işçilerin de direnişe destek vereceğini söyleyen Tekik, şöyle devam etti:

“TÜPRAŞ yönetimi dört ay sonra başlayacak olan TİS görüşmelerimizin arifesinde direnişçi Petrol-İş Sendikasını ve Petrol-İş üyelerini kendi istediği noktaya çekmeye çalışıyor. Bunların ucuz zamanı geçmiş politikalar olduğunu buradan bir kez daha vurgulamak istiyoruz. Bu tür beyhude çabaların varolan iş barışını da hepten bozacağını hatırlatalım.”

‘Direnişin fitilini ateşleyeceğiz’

Flormar’da sendikalaştıkları için işlerinden çıkarılan ve eylem başlatan işçilere de selam gönderen Tekik, devamla şunları aktardı:

“Biz bugün Gebze’de Flormar’da, Akkim’de, Batman’da, Trakya’da, Ankara’da sürdürdüğümüz direnişlerimizin de ışığıyla işvereni bir kez daha uyarmak istiyoruz. Aliağa işçisinin sabrını hiç sınamayın. Biz Petrol-İş olarak Türkiye’de umutların kırıldığı, sinmişliğin arttığı, insanların nasılsa artık hiçbir şey değişmeyecek duygusuna mahkum edilmek istendiği bir süreçten geçtiğimizi biliyoruz. Sınıf kardeşlerimizin, kızkardeşlerimizin Flormar’da yaktığı direniş meşalesini bugün Aliağa’da sizler devraldınız. Ölü toprağı serpilmiş günümüz Türkiyesi’nde bu psikolojiyi bertaraf edecek Türkiye işçi sınıfına umut olabilecek direnişin fitilini bugün buradan ateşlemiş olacağız.”




Önceki Haber
Qırıx Mıheme'nin ölümüne üzüldük mü gerçekten?
Sonraki Haber
Düzce'de mevsimlik işçileri taşıyan araç devrildi: 5 kişi yaralandı