Ana SayfaGüncelArin bebeğin annesinin denetimli serbestlik talebi ‘taraflı koğuş’ gerekçesiyle reddedilmiş

Arin bebeğin annesinin denetimli serbestlik talebi ‘taraflı koğuş’ gerekçesiyle reddedilmiş

HABER MERKEZİ – Urfa Cezaevi’nde 14 aylık astım hastası kızı Arin ile birlikte kalan Esma Yılmaz’ın denetimli serbestlik başvurusunun “taraflı koğuşta kalıyor olması” ve “örgütten ayrılmadığı” gerekçeleriyle reddedildiği öğrenildi.

Urfa T tipi 2 Nolu Kapalı Cezaevi’nde 14 aylık astım hastası kızı Arin ile birlikte kalan Esma Yılmaz’ın denetimli serbestlikten faydalanmak için yaptığı başvuru Mardin İnfaz Hakimliği tarafından 25 Temmuz’da reddedilmişti.

Yılmaz’ın denetimli serbestlik ve ev hapsi talebinin reddedilmesinin gerekçeli kararı açıklandı.

MA’dan Berivan Altan’ın haberine göre gerekçeli kararda, Yılmaz’ın 30 Kasım 2017’de ‘taraflı koğuş’a geçtiğine dair dilekçe verdiği belirtilerek, “Terörle Mücadele Kanunu’nun 17’nci maddesinde bu kanun kapsamına giren suçlardan mahkum olanlar hakkında 5275 maddenin 107/2 ve 108 madde hükümleri uygulanacağı belirtilerek propaganda suçundan mahkum olanların koşullu salıverilme bakımından örgüt suçlusu olarak değerlendirileceği anlaşılmaktadır” denildi.

Kararın son kısmında ise şu ifadeler yer aldı: “Hükümlünün infaz dosyası incelendiğinde, hükümlünün taraflı konumda oluyor olması ve mensup olduğu örgütten ayrılmadığı görüşü de nazara alınarak, hükümlünün denetimli serbestliğe ayrılma şartlarını taşımadığı anlaşıldığında talebinin reddine karar verildi.”

Ne oluyor?

Mardin’in Ömerli ilçesi Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) eski ilçe eş başkanı Esma Yılmaz, 2016 yılında gözaltına alındıktan sonra tutuklanmış ve 3 ay sonra iste tahliye edilmişti. “Örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla cezası onanan Yılmaz, 29 Kasım 2017 tarihinde yeniden tutuklanarak, bebeği Arin ile Urfa 2 Nolu T Tipi Cezaevi’ne konulmuştu.

Yılmaz hakkında başka bir dosyadan “örgüte yardım ve yataklık” iddiasıyla istenen 4 yıllık hapis cezası ise Bölge İstinaf Mahkemesi’nde bekliyor.

Astım hastası olan Arin’in ise durumu her geçen gün kötüleşirken, midesinde reflü ve ağır bronşit hastalığı oluştu.

Son gelen bilgilerde Arin’de kilo kaybı başladığı da kamuoyuna yansıdı.