Ana SayfaGüncelBahçeli ‘manasız’ buldu: MHP yerel seçimlerde İstanbul’da aday göstermeyecek

Bahçeli ‘manasız’ buldu: MHP yerel seçimlerde İstanbul’da aday göstermeyecek

HABER MERKEZİ – MHP lideri Bahçeli, yerel seçimler için İstanbul’dan aday çıkarmayacaklarını, Ankara ve İzmir adayları için ise çalıştıklarını söyledi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yerel seçimlerde İstanbul’da aday çıkartmayacaklarını açıkladı.

Ankara’da partisini takip eden gazetecilere konuşan Bahçeli, “İstanbul’da çıkarttığımız adayların geçmişte ne kadar oy aldıkları belli. Aday çıkartıp belediye başkanlığını kazanamayacağınız yerde bir aday çıkarıp, ‘bizim de adayımız var’ demenin bir manası var mı?” diye konuştu.

MHP lideri, Ankara ve İzmir’in belediye başkan adayları için ise çalıştıklarını söyledi.

AKP ile yerel seçimde ittifak yapılması ile ilgili henüz görüşme talebinin olmadığını açıklayan Bahçeli, “Cumhur İttifakı basit bir ittifak değildir. Önemli bir ittifaktır. İttifak mısır püsküllü değil ki en ufak bir rüzgarda sallansın. Yel kayadan bir şey almaz” ifadelerini kullandı.


Erdoğan, Bahçeli’nin ‘af önerisine’ kapı aralayıp yerel seçim ittifakına yeşil ışık yaktı


‘Kayyum öncesi dönem’ vurgusu

Yerel seçimlerde Kürt illeri için “aşiretlerin iradesi önemli” diyen Bahçeli, “Adayın kim olduğunun dışında, Kürt kökenli Doğu ve Güneydoğu’da yaşayan aşiretlerin iradesini alarak, onların iradesiyle adaylar belirleyerek PKK’yı siyasi boyutta da yok edebilecek bir birliktelik diyorum ben” ifadesini kullandı.

MHP lideri, “Bu 30 ilde CHP, HDP eklemlenmiş bir yapıda seçime girer, PKK yanlısı kişiler aday gösterilir sonuç alınırsa bu defa terörle mücadelenin bir boyutu tartışmaya açılır” diye konuştu.

Kayyum sistemini savunan Bahçeli, CHP’ye de seslendi: “CHP’nin ve diğer siyasi partilerin tekrar kayyum öncesine dönüşebilecek bir yerel yönetim yapılanmasına müsaade etmeyecek sağduyu ortaya koyması lazım. CHP’de sağ yok, duyudan da şüpheliyim.”