Ana SayfaGüncelBahçeli ‘tedirgin’: İstanbul, Ankara ve İzmir kazanılmaz, kayyumlar giderse sistem tartışmaya açılır

Bahçeli ‘tedirgin’: İstanbul, Ankara ve İzmir kazanılmaz, kayyumlar giderse sistem tartışmaya açılır

HABER MERKEZİ – Yerel seçimlerle ilgili AKP’ye ittifak mesajı veren MHP lideri Bahçeli, ‘tedirginliğini’ şu sözlerle ifade etti: “İstanbul, Ankara ve İzmir’in şer ittifakının eline geçmesi Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni tartışmaya açabilir.” Bahçeli ayrıca kayyum atanan DBP’li belediyelerdeki sistemin devamını arzuladığı mesajını da verdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlere dair ‘tedirginliğini’ dile getirdi, yerel seçimde ittifak ve af konusunda açıklamalarda bulundu.

Önder Yılmaz’ın Milliyet’teki haberine göre Bahçeli, “İstanbul, Ankara ve İzmir’in şer ittifakının eline geçmesi Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni tartışmaya açabilir” dedi.

MHP lideri, “Kayyum yönetimindeki belediyelerin de PKK’nın siyasi uzantılarında kalması uluslararası arenada sıkıntılı bir mesaj ve görüntü oluşturur” diye konuştu.

Bu konuda AKP’nin tutumunun belirleyici olacağını vurgulayan Bahçeli, ekonomik krize rağmen seçimin zamanında yapılması gerektiğini kaydetti.

Af tartışması

Bahçeli, AKP’lilerin “Gündemimizde yok” dediği af teklifine ilişkin olarak da “Sonuna kadar arkasındayız” değerlendirmesini yaptı.

Çalışmaların olgunlaştığını ve Meclis açıldığında yasa teklifi olarak sunulacağını belirten Bahçeli, diğer partilerle de konunun paylaşılabileceğini ifade etti.

Af teklifinin ‘genel af’ değil, infaz sürelerinde değişiklik içerdiğini, genel af gibi algılanmasının doğru olmayacağını kaydeden Bahçeli, “Meclis nasıl karar verirse… Nihayetinde 50 milletvekilimiz var. Toplumsal beklenti ve ihtiyaç oluştu. Bunu dikkate almak lazım” diye konuştu.

Erdoğan’dan açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kırgızistan dönüşü yaptığı açıklamalarda MHP ile yerel seçim ittifakına yeşil ışık yakmıştı.

“Oturup konuşalım” mesajı veren Erdoğan, daha önce net biçimde karşı olduğu MHP lideri Bahçeli’nin ‘af önerisine’ ise ilk kez kapı aralamıştı.


Bahçeli’nin ‘af önerisine’ kapı araladı, yerel seçim ittifakına yeşil ışık yaktı

Previous post
Gündem İdlib: ABD'den Esad'a uyarı, Türkiye'den Rusya ve İran'a mesaj
Next post
Flormar direnişçilerinin çocukları için kampanya başlatıldı