Ana SayfaGüncelBahçeli’nin ‘af önerisine’ kapı araladı, yerel seçim ittifakına yeşil ışık yaktı

Bahçeli’nin ‘af önerisine’ kapı araladı, yerel seçim ittifakına yeşil ışık yaktı

HABER MERKEZİ –MHP ile yerel seçim ittifakına yeşil ışık yakan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Oturup konuşalım” mesajı verdi. Erdoğan, daha önce net biçimde karşı olduğu MHP lideri Bahçeli’nin ‘af önerisine’ ise ilk kez kapı araladı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçimlerde MHP ile ittifak yapılmasına yönelik olumlu mesajlar verdi.

Kırgızistan gezisi dönüşünde uçakta yanında götürdüğü gazetecilere konuşan Erdoğan, MHP ile AKP’nin 24 Haziran seçimleri için kurduğu ‘Cumhur İttifakı’nın Mart 2009’daki yerel seçimlerde de sözkonusu olup olmadığı konusunda şunları söyledi:

“Cumhur İttifakı meselesine gelince, doğrusu Sayın Bahçeli’nin bu konudaki yaklaşımı tam nedir bilemiyorum. Biz böyle bir noktada bu işe olumlu yaklaşabiliriz.

Milletvekili seçiminde attığımız bir adım var. Yerel seçimlerde de böyle bir adımı müşterek olarak atabiliriz. Bunun için arkadaşlarımızın, başta liderler olarak bizlerin oturup konuşmalarında fayda var. Taraflar olumlu bakarsa böyle bir adım niye olmasın, olabilir.”

‘Af’ tartışması

Ayrıca MHP lideri Devlet Bahçeli’nin af önerisini de değerlendiren Erdoğan, kimi şartlar sıralayarak ilk kez konuya açık kapı bıraktı.

Bir kez daha ‘bizim gündemimizde olan bir şey değil’ diyen Erdoğan, “Tüm bunlara rağmen hakikaten yapabilecek bir şey var ise bunu da aramızda görüşelim. Biz MHP ile bir yola çıktık. Burada zaman zaman buna benzer konuları aramızda değerlendirmek suretiyle atılabilecek adımlar var ise bu adımları atmaktan da çekinmemeliyiz” dedi.

Cezaevlerinde bir doluluk olduğunu söyleyen Erdoğan, ‘kriteri’ ise şöyle izah etti: “İlke şu; devlete karşı işlenenlerde devlet bu yetkiyi kullanabilir, ama şahıslara karşı işlenen olduğunda orada devletin böyle bir af yetkisi kesinlikle yoktur.”

Previous post
Translara yönelik nefret cinayetleri ve saldırılar artıyor: 'Yarın acaba hangimize sıra gelecek'
Next post
Gündem İdlib: ABD'den Esad'a uyarı, Türkiye'den Rusya ve İran'a mesaj