Ana SayfaDünyaBasra’daki protestoların öncülerinden kadın aktivist Suad silahlı saldırı ile öldürüldü

Basra’daki protestoların öncülerinden kadın aktivist Suad silahlı saldırı ile öldürüldü

HABER MERKEZİ – Irak’ın Basra kentinde hükümet karşıtı protestoların öncülerinden kadın aktivist Suad el-Ali silahlı saldırı ile öldürüldü.

Irak’ın petrol zengini kenti Basra’da 8 Temmuz’da başlayan hükümet karşıtı gösterilerin öncü isimlerinden kadın aktivist Suad el-Ali eşiyle birlikte aracına binmeye yöneldiği sırada silahlı saldırıya uğradı.

AA’nın ülkedeki yerel basına dayandırdığı habere göre el-Ali olay yerinde yaşamını yitirdi, eşi ise yaralandı.

Saldırı anına ilişkin güvenlik kameraları sosyal medyada yayınlandı. Görüntülerde Suad el-Ali ve eşinin araçlarına doğru ilerledikleri sırada kimliği henüz belirlenemeyen kişilerce saldırıya uğradığı görülüyor.

Öte yandan El-Ali’nin kendisinin kurduğu bir insan hakları örgütüne başkanlık ettiği belirtildi.

İki kişi yaşamını yitirdi, 35 yaralı

Bir süre önce de Basra’daki gösterilerde gönüllü doktorluk yapan Hacer Yusuf isimli bir kadın aktivist, kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından kaçırılmıştı.

Basra’daki gösteriler işsizliğe, yolsuzluğa ve temel hizmetlerin eksikliğine ilişkin sorunlara karşı başlatılmış ve Başbakan Haydar İbadi tepkilerin odağı haline gelmişti.

Yapılan gösterilerde Irak asker ve polisinin silah kullanması sonucu protestoculardan ikisi yaşamını yitirmiş, yaklaşık 35 gösterici ise yaralanmıştı.

Previous post
Ekonomik yardıma karşı çıkan Hahn: Türkiye ekonomik sorunlarını kendi üretti
Next post
Kuru yemiş yüzde 30 zamlandı