Ana SayfaGüncelBerkay Ustabaş’a yine tahliye yok

Berkay Ustabaş’a yine tahliye yok

HABER MERKEZİ – Gezi direnişinde öldürülen Berkin Elvan’ın cenaze törenine katıldığı gerekçesiyle tutuklanan Berkay Ustabaş, 3’üncü duruşmasında da tahliye edilmedi.

Devrimci Gençlik Dernekleri Genel Sekreteri ve İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğrencisi Berkay Ustabaş, İstanbul Okmeydanı’nda Gezi direnişi sırasında 16 Haziran 2013’te polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın cenazesine katıldığı gerekçesiyle 5 Ocak’tan beri tutuklu bulunuyor.

Ustabaş’ın yargılandığı davanın üçüncü duruşması Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’nde görüldü.

Berkay Ustabaş Ses ve Görüntü Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı.

Ustabaş: Bu adil bir yargılama değil

“SEGBİS ile zor şartlarda mahkemeye katılıyorum, bu adil bir yargılama değil, itirazım neden kabul edilmiyor?” diye soran Ustabaş, savunmasına şöyle devam etti:

“Polisin cenazede 100 bin kişinin slogan attığına dair kaydı var ama biz iki kişi tutukluyuz. Ben cenazeye katıldım ama sloganı atmadım, kaldı ki o slogan suç teşkil etmiyor.”

Berkay Ustabaş, savunmasını yaparken hakim “toparlamasını” istedi. Bunun üzerine Ustabaş, “9 aydır buradayım, tek başıma odada ekran karşısında konuşuyorum, neyi toparlayayım?” diye sordu.

Ustabaş SEGBİS şikayetini tekrarlayarak, “Bizi artık bırakın, adaletli bir karar verin” dedi ve beraatini talep ederek savunmasını bitirdi.

Avukatların savunmalarının ardından söz alan savcı, yeni bir gerekçe sunmadan tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamını talep etti.

Tutukluluğa devam kararı

Duruşmaya bir süre ara veren mahkeme heyeti, aralarında Berkay Ustabaş’ın da olduğu tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına, mahkeme heyetinin reddi talebinin bir üst mahkemeye gönderilmesine ve tutuklu sanıklardan Helin Bölek’in savunmasının yeniden alınmasına karar verdi.

Mahkeme, duruşmayı 1 Kasım 2018 tarihine erteledi.


Asıl, dayanışmamak suçtur – Akın Olgun


Bu haberde dokuz8HABER’den yararlanılmıştır.
Previous post
Bakanlık ve valilik 10 Ekim Katliamı’nı engelleyemedikleri için tazminata mahkum edildi
Next post
Karaburun Bilim Kongresi başladı