Ana SayfaGüncelBir şairin gözünden Kürt illerindeki yıkım: Özcan Alper’in yeni filmi ‘Yıkıntılar Arasında’

Bir şairin gözünden Kürt illerindeki yıkım: Özcan Alper’in yeni filmi ‘Yıkıntılar Arasında’

HABER MERKEZİ – Sur ve Cizre gibi kentlerde yaşanan yıkımın genç bir şairin gözünden anlatıldığı, yönetmenliğini Özcan Alper’in üstlendiği “Yıkıntılar Arasında” isimli kısa animasyon filmi, Avrupa’nın önemli festivallerinden 66. San Sebastian Film Festivali’nde gösterilecek.

“Sonbahar”, “Gelecek Uzun Sürer” ve “Rüzgarın Hatıraları” filmleriyle tanınan Özcan Alper’in animasyon türündeki yeni kısa filmi “Yıkıntılar Arasında”, 66. San Sebastian Film Festivali’nde gösterilecek.

Senaryosu Özcan Alper ve Murat Özyaşar’a ait olan filmin animasyon yönetmenliğini Vrej Kassouny, yapımcılığını ise Nar Film üstlendi.

Son yıllarda Sur, Cizre ve Nusaybin başka olmak üzere kimi il ve ilçelerde yaşanan yıkım ve insani durumun genç bir şairin gözünden anlatıldığı filmin tasarımında, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Dicle Haber Ajansı’nın (DİHA) arşiv desteğiyle gerçek fotoğraflar kullanıldı.

Basklı şair Jose Sarrionandia’nın “Zor Zamanlar” şiirinden kesitlerin yer aldığı filmin seslendirmesini de oyuncu Feyyaz Duman yaptı.

Yıkıntılar Arasında, dünyadan 12 yönetmenin kısa filmlerinden oluşturulan “Gure Oroitzapenak-Hatıralarımız” isimli uzun metraj film kapsamında seyirciyle buluşacak.

Filmin sinopsisi

32 yaşındaki genç Kürt şair Lal, bitmeyen günlerini küçük hücresinde düşünceleriyle baş başa geçirmektedir. Bir anda hücresinin içinde gerçek mi kendi hayal ürünü mü olduğu anlaşılmayan bir serçenin belirmesiyle rüya ve gerçeklik arasında asılı kalan bir yolculuğa çıkar.

Çocukluğunu geçirdiği şehrin sokaklarına dönen şair, zamanı durmuş, anılarını yıkılmış ve insanlarını dağılmış bulacaktır.

San Sebastian Film Festivali

22 Eylül’de başlayan ve 29 Eylül’de sona erecek olan San Sebastian Film Festivali, Avrupa’nın önemli festivalleri arasında sayılıyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Bitlis'te sokağa çıkma yasağı ilan edilen bölgede yangın
Sonraki Haber
Rusya'da metroda bacaklarını açarak oturan erkeklere çamaşır sulu protesto