Ana SayfaToplumsal CinsiyetBisikletiyle dünya turuna çıkan kadın Türkiye’de tacize maruz bırakıldı

Bisikletiyle dünya turuna çıkan kadın Türkiye’de tacize maruz bırakıldı

HABER MERKEZİ – Bisikletiyle dünya turuna çıkan Frances Grier, Türkiye’de üç erkek tarafından cinsel tacize maruz bırakıldığını söyledi. Grier, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Üç erkek beni yol üzerinde durdurup ‘You. Me. Sex’ diye garip bir teklifte bulundular. ‘Merhaba’, lugatlarında yoktu herhalde” ifadelerini kullandı.

Bisikletçi Frances Grier, dünya turu yapmak amacıyla İngiltere’den yola çıkarak İpek Yolu rotasından Moğolistan’a gitti.

Ardından da Mart ayında Türkiye’ye gelen Grier, Erzincan’dan Giresun’a dek birçok kente uğradı.

Grier, Giresun’dan geçerken üç erkek tarafından cinsel tacize maruz bırakıldığını açıkladı.

Yolculukta neler yaşadığını Instagram’dan paylaşan Grier, 1 Nisan’da yaptığı paylaşımda, “Son iki günde, üç erkek beni yol üzerinde durdurup ‘You. Me. Sex’ diye garip bir teklifte bulundular. ‘Merhaba’, lugatlarında yoktu herhalde. Başka biri yaklaşıp beni ellemeye çalıştı, hızla uzaklaştım. Bir başkası ise aracından uzanıp öpmeye kalktı. Köyler ve kasabalardan geçerken atılan lafları saymıyorum bile” ifadelerini kullandı.

Dört hafta boyunca Türkiye’de gezdiğini ve halkın misafirperverliğinden çok etkilendiğini belirten Grier, yaşadığı bu taciz nedeniyle tüm olumlu düşüncelerinin paramparça olduğunu söyledi:

‘Dünyaya korkarak bakmaktan hoşlanmam’

Grier, söz konusu paylaşımında ayrıca şunları kaydetti:

“Kadın olarak yalnız seyahat etmenin bir de diğer yüzü var: tatsız, istenmeyen ve düpedüz korkunç taraf; fotoğraflayamadığımız taraf; yolculuğun yıkması gereken klişeler; Gece uyutmayan, sabah ise devam etmemizi engelleyen. Bunlar sırf, yalnız, batılı bir kadın olduğum ve medya bizi gevşek ve daha az ahlaklı olarak gösterdiği için başıma geldi. Bu adamlara, ‘Ben de seninle aynı türdenim. Senden korkmak istemiyorum. Biri bunu senin kardeşine ya da kızına yapsa ne hissederdin?’ demek istiyorum.

Dört hafta boyunca Türkiye’nin dostluğunu, nezaketi ve misafirperverliğini met ettikten sonra, ülkenin Kuzeydoğu’sundaki iki üç erkek benim bu ülke hakkındaki görüşlerimi paramparça ettiği için nefret ediyorum. Başıma gelen bu olaydan sonra başka bir köye girdiğimde bana yaklaşan her erkeğe düşmanca baktığım için nefret ediyorum. Köyde bana meyve suyu getiren kibar adama şüpheyle baktığım için nefret ediyorum. Dünyaya korkuyla bakmaktan hoşlanmam.”

Previous post
'Son 25 yılın en güçlüsü': Japonya Jebi tayfunun etkisinde, günlük hayat durdu
Next post
İBB'den 'Kabataş İskelesi'deki inşaat durdu' haberlerine ilişkin açıklama