Ana SayfaDünya‘Biz daha çokuz’: Almanya’da ırkçılık karşıtı konsere onbinler katıldı

‘Biz daha çokuz’: Almanya’da ırkçılık karşıtı konsere onbinler katıldı

HABER MERKEZİ – Almanya’nın Chemnitz kentinde, aşırı sağcıların günlerdir devam eden ırkçı gösterilerine karşı düzenlenen konsere on binlerce kişi katıldı.

Almanya’nın doğusundaki Chemnitz kentinde, geçtiğimiz ay bir sokak festivali sırasında bir Almanya vatandaşı bıçaklanarak öldürülmüş, bunu bahane eden Almanya İçin Alternatif (AfD) adlı partinin öncülüğünde aşırı sağcılar tarafından ırkçı gösteriler düzenlenmişti.

Günlerdir süren ırkçılık tartışmaları devam ederken, olayların merkezindeki Chemnitz’de dün akşam ırkçılık karşıtı bir konser düzenlendi.

“#Wirsindmehr” (Biz daha çokuz) sloganıyla düzenlenen konserde çok sayıda sanatçı sahne alırken, katılımın 65 binin üzerinde olduğu duyuruldu.

Kentteki Johanniskirche adlı kilisenin önündeki alanda düzenlenen konsere Die Toten Hosen, Die Ärzte, Marteria ve Feine Sahne Fischfilet gibi gruplar katıldı.

Irkçılığa ve yabancı düşmanlığına karşı düzenlenen konserde yapılan konuşmalarda, şiddete tahammül gösterilmeyeceği vurgulandı.

Konser nedeniyle dün akşam aşırı sağcı ve Neonazi grupların düzenlemek istediği etkinlik ve gösterilere ise izin verilmedi.


Almanya’da aşırı sağcılara antifaşistler müdahale etti


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Bir sözlü tarih çalışması: 'Kayserili Ermeniler Konuşuyor'
Sonraki Haber
Türkiye’nin ilk çevrimiçi ses kütüphanesi: Vadi Sound