Ana SayfaGüncelCan Dündar: Bir sorunun korkutacağını düşünmemiştim

Can Dündar: Bir sorunun korkutacağını düşünmemiştim

HABER MERKEZİ – Gazeteci Can Dündar’ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Almanya Başbakan Merkel’le yapacağı basın toplantısına akredite olması krize yol açtı. Erdoğan’ın basın toplantısını iptal edebileceğinin belirtilmesi üzerine açıklama yapan Dündar, “Bir sorunun onu korkutacağını tahmin etmemiştim” dedi ve toplantıya katılmayacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya’nın Berlin kentinde bugün resmi temaslarına başladı.

Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier’in davetlisi olarak Berlin’e gelen Erdoğan için Bellevue Sarayı’nda askeri tören düzenlendi.

Erdoğan ve Steinmeier törenin ardından basına kapalı görüşme yaptı.

Görüşmenin ardından Erdoğan bu kez Almanya Başbakanı Angela Merkel ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Can Dündar krizi

Öte yandan Erdoğan’ın ziyaretinde Türkiye’de hakkında yakalama kararı bulunan gazeteci Can Dündar ile ilgili kriz çıktı.

DW Türkçe’nin haberine göre Dündar’a Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Erdoğan’ın yapacağı basın toplantısı için akreditasyon verilmesi diplomatik gerilime yol açtı.

Almanya’da yaşayan gazeteci Can Dündar’ın Erdoğan’ın Merkel’le yapacağı basın toplantısına akredite olması ve Erdoğan’a soru soracağını açıklaması iki ülke arasında krize yol açarken, Dündar’ın ortak basın toplantısına alınması halinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın basın toplantısını iptal etmeyi tercih edebileceği belirtildi.

Bu gelişmelerin üzerine açıklama yapan Dündar, basın toplantısına katılmayacağını bildirdi.

‘Bir sorunun korkutacağını düşünmemiştim’

Özgürüz.org’a konuşan Dündar, “Erdoğan, beni bahane ederek bu toplantıyı iptal edecekti. Buna alet olmak istemedim. Alman meslektaşlarım elbette bu soruları soracaktır” diye konuştu:

“Bir sorunun bu kadar onu korkutacağını tahmin etmemiştim. Erdoğan’ın bana vereceği cevap bu tavırda gizli. Erdoğan soru sorulmasını istemiyor. Basın özgürlüğünü duymak istemiyor. Bu durumda bir karar almam gerekiyordu. Ortada bir diplomatik kriz alameti var.

Sanki her şey düzelecekken benim bu kararım her şeyi mahvedecek gibi bir algı var. İkinci boyut, bir gazeteci için en kötü şey kendisinin haber olması. Şunu anlıyorum ki ben basın toplantısına gidersem kendim haber olacağım. Erdoğan, beni bahane ederek bu toplantıyı iptal edecekti. Buna alet olmak istemedim. Alman meslektaşlarım elbette bu soruları soracaktır.”

Tutuklu gazetecilere ilişkin soru soracağını açıklamıştı

Can Dündar, dpa’ya verdiği mülakatta Erdoğan’ın ziyareti sırasında Almanya Başbakanı Merkel ile düzenleyecekleri ortak basın toplantısında Erdoğan’a soru sormayı planladığını söylemişti.

Dündar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Neden Türkiye’de cezaevlerinde gazetecilerin değil teröristlerin olduğunu söylediğini” sormak istediğini belirterek, bu kişilerin “terörist değil gazeteci” olduklarını kolayca kanıtlayabileceğini ifade etmişti.


Görüşmeye saatler kala: Merkel’den Türkiye’ye insan hakları eleştirisi

Previous post
Miyazaki’nin yaşamına odaklanan bir belgesel: 'Never-Ending Man'
Next post
Şengül Vatansever ayrılmak istediği erkek tarafından yakılarak öldürüldü