Ana SayfaToplumsal CinsiyetÇocukları zorla alıkoyup cinsel istismara maruz bırakan erkeğe 23 yıl hapis

Çocukları zorla alıkoyup cinsel istismara maruz bırakan erkeğe 23 yıl hapis

HABER MERKEZİ – İstanbul’da altı kız çocuğunu zorla alıkoyup, cinsel istismara maruz bırakan erkek 23 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul Ataşehir’deki Kayışdağı’nda bulunan bir çiftlikte, yurttan kaçan altı kız çocuğunu silah zoruyla alıkoyan ve cinsel istismara maruz bırakan A.S. isimli erkek Şubat ayında tutuklandı.

A.S.’nin yargılandığı davanın duruşması, Anadolu 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

A.S. ve taraf avukatlarının hazır bulunduğu duruşmaya, istismara maruz bırakılan bir çocuk Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığı ile katıldı.

Duruşmada son sözü sorulan sanık A.S, suçlamaları kabul etmediğini belirterek beraatini istedi.

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanık A.S’yi “çocuğun cinsel istismarı”, “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma”, “şantaj” ve “ruhsatsız silah veya mermi bulundurma” suçlarından toplam 23 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Sanığın cezalarında indirim uygulamayan mahkeme heyeti, A.S.’nin tutukluluk halinin de devamına karar verdi.

Ne olmuştu?

İstanbul’da Çocuk Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, yaptıkları çalışmalar sonucu 6 çocuğun silahla tehdit edilerek, cinsel istismara maruz bırakıldığını ve istismar görüntülerinin kaydedildiğini ortaya çıkarmıştı.

Çalışmalar sonucu 21 Şubat’ta 3 ayrı adrese gerçekleştirilen operasyonda suçu işledikleri tespit edilen A.S.  ve S.R. yakalanmış, operasyon düzenlenen adreslerden birinde kayıp olarak aranan bir kız çocuğu da bulunmuştu.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen A.S. tutuklanmış, S.R. ise serbest bırakılmıştı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, A.S’nin 4 çocuğa yönelik “çocuğun cinsel istismarı”, “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma”, “şantaj”, “silahla tehdit” , “reşit olmayanla cinsel ilişki” ve “ruhsatsız silah, mermi ve muşta taşımak ve bulundurmak” suçlarından 24 yıldan 62 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması istenmişti.

Previous post
Kulp Davası'nda karar: Dava düştü, sanık Yavuz Ertürk'e beraat
Next post
Erdoğan'dan İdlib açıklaması: Rusya ile varılan mutabakatta 12 madde yer alıyor