Ana SayfaGüncelDemirtaş: Mahkeme heyeti hakkında suç duyurusunda bulunacağız

Demirtaş: Mahkeme heyeti hakkında suç duyurusunda bulunacağız

HABER MERKEZİ – “Örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla yargılandığı davada 4 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılan HDP’nin eski eş genel başkanı Demirtaş, mahkeme heyeti üyeleri hakkında “yargı yetkisini ve görevini kötüye kullanmaktan” suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş ve eski milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla yargılandıkları davanın karar duruşması dün görülmüş, Demirtaş’a 4 yıl 8 ay, Önder’e ise 3 yıl 6 ay hapis cezası verilmişti.

Kararla ilgili bugün de bir açıklama yapan Demirtaş, mahkeme heyeti üyeleri hakkında “yargı yetkisini ve görevini kötüye kullanmaktan” suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

Açıklamasını Twitter’dan yapan Demirtaş, şunları dile getirdi:

“Yasa dışı ve hukuka aykırı bir sözde yargılama sonucunda bizi cezalandırdıklarını zanneden mahkeme heyeti üyeleri hakkında hem HSK’ye hem de Cumhuriyet Savcılığına, ‘yargı yetkisini ve görevini kötüye kullanmaktan’ suç duyurusunda bulunacağız.”

Kararı verenlerin ve siyasi yetkililerin daha önce olduğu gibi bir kez daha yanılacaklarını söyleyen Demirtaş, sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı:

“Etkili bir soruşturma, bugün itibarıyla yapılmayabilir ama bir gün hukuk işlemeye başladığında bunlar da, bunları yönlendiren siyasiler de yargı önünde hesap vereceklerdir. Hukuk mücadelemiz kesintisiz devam edecek, bu defter öyle kolay kapanmayacaktır. ‘Ben yaptım oldu. Bitti.’ diyenler hep yanıldılar, yine yanılacaklar.”

4 Kasım 2016 tarihinden bu yana Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Demirtaş, dün yaptığı açıklamada ise “Faşizme karşı direnmeye, büyük bir moral ve coşkuyla dik durmaya devam edeceğiz” demişti.


Selahattin Demirtaş ve Sırrı Süreyya Önder’e hapis cezası