Ana SayfaGüncelDink davası Aralık’a ertelendi, 11 tanık dinlenecek

Dink davası Aralık’a ertelendi, 11 tanık dinlenecek

HABER MERKEZİ – Hrant Dink cinayetinden yargılanan kamu görevlilerinin 83’üncü duruşması görüldü. Sanıkların tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, 11 tanığın dinleneceği bir sonraki duruşmayı Aralık ayına erteledi.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetine ilişkin açılan 6’sı tutuklu 85 sanıklı davanın 83’üncü duruşması, Çağlayan’da bulunan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Tutuklu sanıkların SEGBİS ile bağlandığı duruşmada, ev hapsinde olan sanık Ali Öz ile tutuksuz sanık Niyazi Malkoç hazır bulundu.

Almanya’da yaşayan ve hakkında arama kararı bulunan dönemin İstanbul Jandarma İstihbarat görevlisi Niyazi Malkoç’un dün ifade vermek için adliyeye geldiği öğrenildi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nce açılan celsede ifadesi alınan Malkoç’a yurtdışına çıkış yasağı konuldu.

Yılmazer savunma için süre istedi

Duruşmaya SEGBİS ile katılan tutuklu sanık Ali Fuat Yılmazer, tahliyeye ilişkin bir talebi olmadığını söyledi.

Dosyaya gelen üçüncü iddianamede tarafına yöneltilen suçlamalara ilişkin beyanda bulunmadığını belirten Yılmazer, savunmasını yapmak için mahkemeden süre talep etti.

Dink Ailesi avukatlarından Hakan Bakırcıoğlu da ifadesine katılamadıkları Malkoç’un sorgusuna hazırlık yapmak için süre talebinde bulundu.

Almanya’da yaşadığını ve orada çalışmaya başladığını söyleyen Malkoç, “Eğer yasak devam ederse çalıştığım işten olurum ve Alman devletinin verdiği ikamet ile oturma iznini kaybederim” diyerek yasağının kalkmasını istedi.

Bir sonraki duruşmada tanıklar dinlenecek

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, Ali Fuat Yılmazer, Ramazan Akyürek, Hamza Celepoğlu, Muharrem Demirkale, Yavuz Karakaya ve Ercan Gün’ün tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Malkoç’un yurtdışı çıkış yasağını kaldıran mahkeme bir sonraki duruşmayı 18, 19, 20 Aralık’a erteledi.

Aralık ayında görülecek duruşmada 11 tanık dinlenecek.


MA

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Almanya’da eşcinsel olduğu için işe alınmayan öğretmene öğrencilerinden destek
Sonraki Haber
IŞİD tarafından tehdit ediliyordu: Model Tara Fares Bağdat'ta öldürüldü