Ana SayfaGüncelDiyarbakır’ın beş ilçesinde sokağa çıkma yasağı

Diyarbakır’ın beş ilçesinde sokağa çıkma yasağı

HABER MERKEZİ – Diyarbakır’ın Lice, Kulp, Silvan, Hazro ve Kocaköy ilçelerine bağlı 116 mahalle ve mezrada, başlatılan askeri operasyon gerekçesiyle sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Diyarbakır’ın beş ilçesininde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, kentin Lice, Kulp, Silvan, Hazro ve Kocaköy ilçelerine bağlı 116 mahalle ve mezrada, bugün saat 16.00’dan itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edildiği bildirildi.

Yasağın ikinci bir duyuruya kadar süreceği ve 5 ilçenin kırsal kesimini kapsayan alanda askeri operasyon başlatıldığı da belirtildi.

Yasak ilan edilen yerler şöyle:

Lice: Zümrüt, Gürbeyli, Kıpçak, Damar, Sığınak, Çıralı, Kıyıköy, Dibekköy, Budak, Dallıca, Yolçatı, Tepe, Türeli, Ortaç, Kabakaya, Kutlu, Yalaza, Çavundur, Bağlan, Dolunay, Oyuklu, Arıklı, Serince, Çağdaş, Kayacık, Uçarı, Ziyaret ve Esenler köyleri ile Guçik, Ahmetbey, Kola, Hasana, Navaladiriş, Dingil, Ayşe, Hacıhüseyin, Kuruca, Hevselbey, Kolbağı, Alataş, Sınır, Pınar, Beğendik, Hacıcemil, Bakanlar, Kalkanlı, Çaylarbaşı, Göçer, Kerpiçören, Çanak, Sağlam ve Esenli mezraları.

Kulp: Zeyrek, Güllük, Özbek, Kurudere, Uygur, Karaağaç, Kamışlı, Bağcılar, Çukurca, Akbulak, Demirli, Düzce, Bayırköy, Temren, Güleç, Taşköprü, Barın köyleri ile Soldere, Maden, Dökmetepe, Yolugüzel, Gomanuri, Çay, Düzpelit, Yeşilce, Başçavuş, Havrik, Dolusalkım, Mutlu, Mezrimalaftü, Yenidam, Küçükbağcılar, Ortakuyu, Haruni, Zükrütlü, Keçiveren, Y.Polat, A.Polat, Malaabdo, Karapınar, Mevik, Kuyucak mazraları.

Silvan: Dolaplıdere, Dağcılar, Çaldere, Bayrambaşı köyleri ile Kayabağı, Ergeçidi, Üçdirek, Alakuşak, Kaso, Seydankara, Erkenciler mezraları.

Hazro: Kocbaba, Mutluca, Çitlibahçe, Sarıerik, Gözebaşı ve Ormankaya köyleri ile Şahgeldi ve Eldeğmez mezraları.

Kocaköy: Boyunlu köyü ile Varlık ve Gökçe mazraları.