Ana SayfaDünyaDünya Kupası finalinde sahaya girmişti: Pussy Riot üyesinin durumu ağır, ‘zehirlenmiş olabilir’

Dünya Kupası finalinde sahaya girmişti: Pussy Riot üyesinin durumu ağır, ‘zehirlenmiş olabilir’

HABER MERKEZİ – Rusya’da Putin karşıtı eylemleriyle tanınan ve Dünya Kupası final maçında polis üniformasıyla sahaya giren Pussy Riot grubunun üyelerinden Piotr Verzilov’un aniden fenalaşarak hastaneye kaldırıldığı ve durumunun ağır olduğu bildirilirken, yakınları Verzilov’un zehirlenmiş olabileceğini iddia etti.

Rusya’da Devlet Başkanı Vladimir Putin karşıtı eylemleriyle tanınan Pussy Riot grubunun üyelerinden Piotr Verzilov’un aniden fenalaşarak hastaneye kaldırıldığı ve durumunun ağır olduğu bildirildi.

Pussy Riot üyelerinden Veronika Nikulşina, Meduza adlı internet sitesine Verzilov’un Salı günkü duruşma sonrasında fenalaştığını söyledi.

Nikulşina’ya göre Verzilov, önce görme sonra da konuşma ve yürüme yeteneğini kaybetmeye başladığından şikayet etti.

Piotr Verzilov’un yakınları, Dünya Kupası’nda final maçında sahaya giren eylemcilerden biri olan ve Moskova’daki bir hastanenin toksikoloji bölümüne kaldırılan Verzilov’un zehirlenmiş olabileceğini öne sürdü.

BBC Türkçe’nin haberine göre, Verzilov’un eşi olan grup üyelerinden Nadezhda Tolokonnikova, Twitter’dan yaptığı açıklamada “Piotr zehirlenmiş olabilir. Toksikoloji departmanında. Durumu ağır” dedi.

Bir başka Pussy Riot üyesi Maria Alyokhina da Verzilov’un yoğun bakımda olduğunu söyledi.

Annesinin Verzilov’u görmesine izin verilmezken, hastaneden henüz bir açıklama gelmedi.

Final maçında sahaya girmişti

Aynı zamanda Kanada vatandaşı olan Verzilov, 15 Temmuz’da Moskova’da oynanan Dünya Kupası final maçında polis üniformasıyla sahaya girmişti.

Protestoyu yapan grubun yaptığı açıklamada, “Rusya’da siyasi tutukluların serbest bırakılması” talep edilmişti.

Verzilov ve üç kadın aktivist, yaptıkları eylem nedeniyle 15 gün hapis cezasına çarptırılmıştı.